Home Nogomet Treća HNL Zapad Promijenjeni Rovinježi treniraju za novu sezonu

Promijenjeni Rovinježi treniraju za novu sezonu

SHARE

Nogometni klub Rovinj nalazi se na jednoj laganoj prekretnici te se sprema za novu sezonu znatno promijenjenog kadra u odnosu na lani. Naime, brojke govore da je klub napustilo čak 14 igrača.

Prije svega, to je petorica koja je otišla put Uljanika – Kristian Batelić, Robert Raković, Hisa Ramadani, Robert Kajtazi i Vigan Hoxha, ali i dvojac koji je otišao put Pazina – Teo Krajcar i Ivan Rojnić. Vratar Florijan Cindrić otišao je u inozemstvo, u Švedsku.

Tu treba pridodati i trojac iskusnih jer Manuel Pamić, Neven Špiranac i Andrea Ottochian ne treniraju više s Kanarincima te se čini da traže angažmane, a u kadru više nema ni novopečenih zagrebačkih studenata Luke Paulinića te Karla i Mateja Karlovića koji bi mogli pojačati Trešnjevku.

Specifičan je slučaj da u novu sezonu s klubom ne ulazi nijedan prvotimac iz utakmice protiv porečkog Jadrana na početku minule polusezone. No, NK Rovinj potrudio se „ekipirati“ domaće dečke koji će se pridodati Damiru Kazalcu, Siniši Stojanovu i Deniju Vidanu iz prošle sezone te su registrirani: Aleksandar Đonlić, Leonard Šverko, Leonard Hunjet, Siniša Tomić, Ivan Džeba, Dario Kazalac, Luka Senković i Daniel Cvijetić.

Trener Marijan Kesić objasnio nam je kako se trenira ujutro i popodne, kako bi svi stigli biti u trenažnom procesu te kako je broj zadovoljavajuć. „Nema straha, imao sam sličan slučaj i 2014. kada sam preuzeo seniore Rovinja pa smo bili šesti na polusezoni. Idemo trenirati i biti pozitivni, pa što bude“, rekao je Kesić rekavši kako nakon kup susreta protiv Istre iz Tara 02. kolovoza, tri dana kasnije igraju protiv porečkog Jadrana.