Home Nogomet Četvrta HNL Zapad PRORAČUNI VIŠELIGAŠA | Što je viša liga, to je postotak javnih novaca...

PRORAČUNI VIŠELIGAŠA | Što je viša liga, to je postotak javnih novaca manji

SHARE

Obzirom da je veliki interes naših čitatelja izazvao tekst o proračunima županijskih prvoligaša, odlučili smo Vam danas prezentirati i četvrtoligaše te trećeligaše, kad je u pitanju Istra. Ovdje je možda još teže razlučiti što je točan prikaz.

Naime, neki klubovi imaju dio članarina „unutra“, neki imaju „nulu“, a i s ovim klubovima je još više transakcija gradskih i općinskih trgovačkih društava pa je jedina brojka koja bi mogla biti približno točna ona u rubrici „proračun“.

Rudar Labin i Novigrad su daleko iznad ostalih kad je u pitanju proračun, s time da treba napomenuti kako klub sa sjeverozapada Istre ima i četiri milijuna kuna „prenesenog minusa“ iz proteklih godina.

Uljanik ima na papiru najmanji proračun od svih trećeligaša. Treba biti realan te reći kako poduzetnici pulski očito neće složno moći/htjeti uzdržavati klub s Verude, što se već neko vrijeme nazire, pogotovo ako se situacija na tržištu sada pogorša, što je za očekivati.

Tko zna, možda pripomogne i Grad Pula – u protivnom održavanje pulskog ponosa neće biti lako. Oni i Pazinka imaju manji proračun i od svih četvrtoligaša gdje je „najbogatija“ fažanska Mladost. Sve u svemu, one brojke treba uzeti isključivo kao svojevrsni okvir jer je teško utvrditi realno i precizno stanje.