Home Boćanje Prva HBL PRVA HBL – 1. KOLO | Benolić povukao Porečane do slavlja, Pula...

PRVA HBL – 1. KOLO | Benolić povukao Porečane do slavlja, Pula do troboda u Dalmaciji, u Pazinu boćali otac i sin

Valter Ivančić

Danas je diljem Hrvatske odigrano prvo kolo Prve HBL za sezonu 2018/2019. Sjajan skor ostvarili su istarski klubovi. Porečani su pobijedili na gostovanju kod jakog Vargona, a Pula je bila bolja od Gorčine u gostima. Najuvjerljiviji bili su Pazinjani protiv novaka Lovrana na svom jogu.

Pula je do slavlja stigla na račun odličnih izvedbi u tehničkim disciplinama gdje su od Dalmatinaca bili bolji 0:10. Jedini igrač s tri pobjede u pulskim redovima bio je Petar Barlian, iako je dvije bez poraza upisao i Luka Faraguna.

Pazinjani su bez ikakvih problema bili bolji od pojačanih Lovranaca. Susret je bio zanimljiv i iz razloga što su se na jogu, u različitim momčadima sukobili sin i otac. Valter Ivančić predvodnik je Pazinjana, a njegov sin Albert velika uzdanica Lovranaca.

No, iako je mlađi Ivančić upisao jednu pobjedu, ona ukupna glatko je pripala Pazinu za koje su briljirali Alen Guštin, Nini Stranić, a posebice gore spomenuti Valter koji je u par krugu s Vretenarom ostvario 40 punata, u preciznom izbijanju bio solidan s 14 poena, a u paru s mladim Filipom Matijašićem slavio je 13:1.

Veoma važnu pobjedu ostvarili su boćari Istre Poreč. Vargon je izgubio tijekom ljetnog prijelaznog roka neke važne igrače, ali i dalje su tu Glavić, Jelovica, Buterin i sva ostala „krema“ riječkog boćanja. No, na krilima sjajnog Stevena Benolića, koji je upisao tri pobjede, stigli su Porečani do slavlja. Da će biti pojačanje, pokazao je i Marino Križmanić koji je sudjelovao u dvije pobjede svog novog kluba.


PRVA HBL – 1. KOLO

[jsMatchDayStat matchday_id =”2623″]

PRVA HBL – LJESTVICA

[jsStandings id =”32877″ columns =”played_chk;win_chk;lost_chk;draw_chk;point_chk;goalscore_chk;goalconc_chk;curform_chk”]

PRVA HBL – 2. KOLO

[jsMatchDayStat matchday_id =”2624″]