Home Boćanje Prva HBL Prva HBL se od sljedeće sezone igra u dvije skupine – sjever...

Prva HBL se od sljedeće sezone igra u dvije skupine – sjever i jug?

SHARE

Prošlo je nekoliko dana od najavljenog sastanka predstavnika Hrvatskog boćarskog saveza i predstavnika klubova sudionika 1. HBL, no kako nismo dobili nikakvu službenu informaciju o ishodu sastanka odlučili smo pitati osobe bliske boćarskom svijetu o novostima iz toga sporta.

Ono što smo uspjeli saznati je da gotovo svi klubovi traže od saveza privremenu promjenu sustava natjecanja, ponajviše iz financijskih razloga. Naime klubovi očekuju značajan pad prihoda iz lokalne zajednice, a i pronalazak sponzorstva bit će značajno otežan.

Iz tih je razloga prijedlog klubova privremeni povratak na sustav natjecanja dvije skupine 1. HBL, one klubova na sjeveru te skupina klubova na jugu, gdje bi najbolji nakon regularnog dijela natjecanja sudjelovali u doigravanju za prvaka.

Podsjetimo da HBS još nije donio odluku o prekidu natjecanja i poništavanju sezone, kao što su to primjerice učinili u drugim sportskim savezima, ponajviše vodeći se činjenicom kako je do kraja natjecanja preostalo tri kola i doigravanje za prvaka, za čije odigravanje smatraju da ima dovoljno vremena.

No, u slučaju definitivnog prekida natjecanja teško će biti proglasiti prvaka budući se, uz dva poznata sudionika završnice Pulu i Vargon, čak četiri kluba bore za preostala dva mjesta.

Za informacije o tome kako će se i kada boćarska sezona završiti, te u kojem će se formatu odigravati slijedeća, morati ćemo pričekati još neko vrijeme i službene odluke Izvršnog odbora Hrvatskog boćarskog saveza.