Home Boćanje Prva HBL PRVA HBL – ZAVRŠNICA | Istarsko finale sutra od 14 sati

PRVA HBL – ZAVRŠNICA | Istarsko finale sutra od 14 sati

SHARE
Elvis Smolica i Steven Benolić (FOTO: Dražen Puniš)

Danas je u Puli odigran prvi dan završnice Prve HBL. Nakon dva odigrana polufinala, može se reći da se pehar za najbolje vraća u Istru jer sutrašnje finale igraju Pula i porečka Istra. Nažalost, dugopoljski Sokol Orbico upropastio je završnicu neodigravanjem susreta do kraja.

Naime, kad je Pula stigla do 14 poena, gosti su dali do znanja da više neće igrati do kraja te su „stisnuli“ ruke pulskim boćarima koje je do finala odveo njihov sjajni trojac – Darijan Živolić, Benjamin Guštin i Milan Celija, koji su teren napustili bez ijednog poraza. Prva dvojica odigrala su tri susreta, a iskusni Celija pobijedio je u dva.

U jutarnjim satima odigrao se veoma zanimljivi derbi Istre Poreč i zagrebačkog Zrinjevca. Nakon prve četiri discipline Porečani su vodili 8:0 i doimalo se da neće biti napetosti u ovom susretu. Ipak, u tehničkim disciplinama gosti smanjuju na 9:7, a štafeta Lukšić-Mardešić Istrijane je „pogurala“ do 11:7.

Na kraju je Nenad Tadić pobijedio Peru Ćubelu s 11:10 što je značilo porečko slavlje, a bolja je bila i trojka, na krilima Stevena Benolića. Upravo je on susret završio s pet osvojenih poena, dakle dvije pobjede i remijem što ga je učinilo najboljim igračem na susretu.

Napomenimo da je današnje susrete pratilo više od 250 gledatelja, a da se finale igra sutra od 14 sati. Novi prvak države u boćanju postati će ili BK Pula ili BK Istra Poreč.