SHARE

Danas je odigrano i gotovo cijelo 19. kolo Prve HRL Jug. Buzećani su samo upisali bodove jer su trebali igrati protiv Senjana koji su već odustali od lige pa se svi njihovi susreti do kraja sezone upisuju kao 10:0 za protivnika.

Kod Rovinja je u goste stigao Mornar Dramalj Crikvenica, klub koji je, narodskim rječnikom, „vragu na putu“. Držali su se gosti 40-tak minuta, a onda raspad sistema i osiguravanje Rovinježa uvjerljive pobjede.

U 42. minuti Djerdj zabija za 22:15 – tu više nije bilo dvojbi, do konačnih 31:20. Rovinježe je predvodio Amir Bašić s devet golova, dok je šest dodao spomenuti Elian Djerdj. Četiri je dodao i Alessio Benussi.

Labinjani su samo naizgled teže došli do pobjede (32:31), ali treba reći kako su, primjerice, 12 minuta prije kraja susreta vodili čak sedam golova razlike. Batinićeva momčad bila je dominantna protiv Hrvatskog Dragovoljca, a najefikasniji je bio Niko Franković sa sedam golova.

Spomenuti treba i dvojac šesterostrukih strijelaca – Marija Ratkajeca i Alexandra Lazara, a pet je dodao i Bruno Ugrin. U narednom kolu Labinjani odmaraju, jer trebali su u Senj, a Buzećane čeka gostovanje u Gospiću. Rovinježi će na još težu „destinaciju“ – u Metković.