Home Nogomet Mlađi uzrasti PRVA NL NS RIJEKA – KADETI I JUNIORI | Kadeti Uljanika imaju...

PRVA NL NS RIJEKA – KADETI I JUNIORI | Kadeti Uljanika imaju granitnu obranu, labinski juniori opasan napad i Juričića

SHARE

Drugi kadetski nogometni razred u Hrvatskoj zove se i Prva NL NS Rijeka u kojoj ove godine nastupa osam klubova. Nakon nepunih 11 kola vodeći na toj ljestvici su ulazni kadeti Rijeke koji su osvojili 28 bodova.

Noel Jakac (Rijeka) i Matej Mrle (Pomorac 1921) predvode strijelac s 10 golova, a najbolji istarski strijelac je Patrik Čenaj, napadač Rudara Trans Euro koji je postigao osam golova.

Na drugom mjestu je pulski Uljanik s 20 bodova i utakmicom manje, a treći Pomorac 1921 ima 190 bodova, također iz deset utakmica. Uljanikovci trenera Saše Lukmana upisali su u deset kola šest pobjeda te po dva remija i poraza, a zanimljiva im je i gol razlika – 11:7.

Na krilima najbolje obrane u ligi, zauzeli su drugo mjesto te su najbolji od istarskih predstavnika. Lukman je koristio čak 27 igrača: Grahovac, Premate, Posavec, Bilobrk, Vlacci, Petrović, Kolić, Stošić, Lenić D., Lenić L., Adamović, Revelante, Peruško, Tomić, Vasiljević, Paus, Bulešić, Tanushaj, Marković, Nikolić, Radolović, Škalić, Vinković, Đurić, Vinković, Draguzet i Rakovac.

U juniorskoj ligi čelo drže hreljinski Naprijed i Rudar Trans Euro, oba s po 21 bodom, ali Labinjani imaju utakmicu manje. Upisali su sedam pobjeda i tri poraza, a njihova 24:20 gol razlika govori koliko je liga izjednačena.

Paolo Juričić, napadač Rudara Trans Euro, postigao je 12 golova, čak dvostruko više od tri pratitelja iz redova Opatije, Orijenta 1919 i Grobničana – Marija Jurkovića, Bartola Lovrića i Matea Tešića.

Roberto Paliska, novopečeni trener seniora Rudara Trans Euro, s juniorima je napravio sjajan posao, a koristio je 22 igrača, i to: Kosa, Juričića, Murtića, Celića, Malkića, Karića, Hrvata, Pappalarda, Basanića, Frankovića, Fonovića, Frankolu, Načinovića, Biljuha, Halilčevića, Bašića, Stojaka, Sejdijaja, Rošića, Faragunu, Petrovića i Škopca.