Home Nogomet Prva ŽNL Istra PRVA ŽNL – 3. KOLO | Lokalni okršaj Labinštine je i jedan...

PRVA ŽNL – 3. KOLO | Lokalni okršaj Labinštine je i jedan od dva derbija kola, Vrsar dolazi na Prematinku

SHARE

Da je netko prije mjesec dana rekao da će se derbi trećeg kola Prve ŽNL igrati na Labinštini, većina bi istog proglasila suludim. No, Potpićanci imaju šest bodova i iza sebe slavlje protiv jake Iskre u prijateljskom susretu pa puni optimizma dočekuju okršaj u Nedešćini.

S druge strane, Miskićeva momčad nije imala lagane protivnike u prva dva kola, a ostala je neporažena, usprkos činjenici da su u Valbandon otišli sa samo 11 igrača. Zbog toga, očekuje se vrlo dobar nogomet u nedjelju u Nedešćini.

No, još jedna utakmica traži pažnju, možda i veću. Naime, Banjole i Vrsar su platežno sposobnije momčadi u ligi te imaju kadar koji bi kombinirano gotovo sigurno mirno plovio četvrtoligaškim rangom. Vrsarani dolaze bez Romana Matoševića, a Banjolci su svakako blagi favoriti.

U Puli gostuje mladi i renovirani Ližnjan koji je pokazao protiv Smoljanaca da trener Dario Jukopila ima potentnu momčad. Istra Pula je zasad najveća nepoznanica, oni koji su gledali kažu da u Potpićnu to nije izgledalo nimalo dobro.

Funtana je iznenadila svih, možda i sami sebe, rezultatima u prva dva kola, prije svega remijem u Medulinu, pa su sad definitivno favoriti protiv Velovršana koje raspored nimalo ne mazi. Ipak, ne trebaju previše čuditi rezultati Funtane, jer Mostahinić u svom kadru ima Milocanija, Temaja, Šegona, Buršića, Sardelina i ostale koji su definitivno kvaliteta za ovaj rang.

Na Suhači je bodove odnio Potpićan u uvodnom kolu, a sada će to pokušati i najbolja momčad lige, Medulin 1921. Nipošto im neće biti lako, ali Buserova momčad ipak je favorit. Još u većoj mjeri to su Žminjci u subotnjem susretu.

Prvo, treba im pobjeda nakon dva poraza, i drugo, Valbandon je kvalitetom trenutno ispod njih jer su u žminjskoj svlačionici Funčić, Batel, Orbanić, Turčinović, Marić i ostali igrači koji bi vjerojatno mogli igrati i viši rang od ovog.


PRVA ŽNL ISTRA – 3. KOLO

[jsMatchDayStat matchday_id =”2649″]

PRVA ŽNL ISTRA – LJESTVICA

[jsStandings id =”32998″ columns =”played_chk;win_chk;lost_chk;draw_chk;point_chk;goalscore_chk;goalconc_chk;curform_chk”]

PRVA ŽNL ISTRA – 4. KOLO

[jsMatchDayStat matchday_id =”2650″]