SHARE

Ako neka utakmica zavrijeđuje derbi predstojećeg kola to je svakako susret Muntića i Jedinstva Omladinac koji se igra ove nedjelje na vodnjanjskom travnjaku. Razmišljali smo da li da je najavimo u posebnoj vijesti, no odlučili smo da ćemo pričekati i isto napraviti sa utakmicama Muntića protiv tarske Istre i protiv Potpićna.

No, ovo je svakako susret kojega Išićeve trupe mogu riješiti u svoju korist. Jedinstvo definitivno ovoga proljeća na briljira. Bod koji su oteli Funtani i pobjeda koju su zabilježili prošle nedjelje protiv Rapca “dovukla” ih je do dvadeset osvojenih bodova pa možemo konstatirati da su oni svoju brigu prebrinuli. No, to ne znači da će sa bijelom zastavom stići na megdan Muntiću.

Drugi susret koji okupira našu pozornost je onaj na Suhači gdje gostuje Vrsar. Obje momčadi zaista ovoga proljeća oduševljavaju i igrom, ali i postignutim rezultatima, pa je to svakako dvoboj koji zaokuplja pažnju. No, ni nakon njega ništa se bitno na ljestvici neće dogoditi, tako da je to prigoda da se i jedna i druga momčad pokažu u najljepšem svijetlu, neopterećene konačnim rezultatom.

Žminj se pomaknuo posljednja tri kola. Prebrodio je neke probleme u kojima je bio cijeloga proljeća pa sada u relativno vrlo solidnom psihološkom stanju dočekuju Ližnjan. Ližnjan od kojega nikada ne znaš što možeš očekivati. Odeš ih pogledati na derbi susret protiv Funtane i vidiš momčad koja je jedva složena, bez tri-četiri one najbitnije karike, a oni jednostavno i takvi samelju suparnika. Nedostaje li im itko, ili su kompletni, Ližnjanci će uvijek dati aspolutno sve od sebe.

Uz taj susret, subotu će svoj megdan odraditi i Potpićan kojemu u goste stiže lider iz Banjola. Teško je pronaći nekakve okolnosti u kojima ćemo domaćinu dati barem malo izgleda, no i oni su nas često puta ovoga proljeća demantirali. Tako da ćemo prije najave ovoga dvoboja biti “pssssst” što se tiče prognoze.

Kako je sam Vedran Kovačević, dojučerašnji trener Rapca rekao, “Rapcu treba još jedna pobjeda da osigura ostanak u ovom rangu natjecanja”. I to je istina. Ne treba sada Rapcu ni trener, ni nikakav stručni stožer. Njima je potrebno da zbiju glave zajedno i da svladaju Mladost koja im dolazi u goste. O svim drugim pitanjima vremena za odluke ima, pa tako i o osobi koja će zamijeniti jednoga od najuspješnijih trenera Rapca u njihovoj povijesti.

Funtana na svom travnjaku dočekuje Iskru, a žele li Dorčićevi momci i dalje sezonu okončati kao viceprvak, onda ovaj susret moraju slaviti. Iskra je na poziciji broj šest, poziciju broj pet neće doseći, a pozicija broj sedam je daleko iza nje, tako da dolazi u Funtanu neopterećena bilo čime.

Tarska Istra pred sobom ima sada dva susreta u kojima riješava svoju sudbinu. Najprije joj dolazi imenjak iz Pule, a nakon toga sljedećeg vikenda u goste stiže Muntić. Šest je bodova imperativ za Miljanovićevu momčad i vjerujemo da su oni u stanju nositi se sa takvim imperativom i takvim izazovom.