Home Nogomet Prva ŽNL Istra PRVA ŽNL – NAJAVA – 23. kolo: Potpićan Učka ’72 tražiti će...

PRVA ŽNL – NAJAVA – 23. kolo: Potpićan Učka ’72 tražiti će nešto u Štinjanu, u Vrsaru susjedski derbi Vrsara i Funtane

SHARE

Dvanaest je bodova ostalo u igri do kraja ovogodišnjeg natjecanja. Četiri kola u kojima ćemo saznati ono što nas već dugo vremena ponajviše opterećuje, a to je tko će ove natjecateljske sezone napustiti elitno društvo.

Prvak se zna, on je jasan već duže vrijeme. Premda zadnjih nekoliko kola ne igraju briljantno, a ispali su i iz županijskog kupa, Banjolama ipak nitko ne može osporiti da će zasluženo presjeći ciljnu vrpcu kao prvak. Neće se to dogoditi još sigurno neko vrijeme, jer ih čekaju zahtjevni susreti i protiv Smoljanci Slobode i protiv Funtane i protiv Žminja, no sedam bodova prednosti iskusna momčad poput Banjola neće prosuti.

Ovoga im vikenda na Prematinku stižu Smoljanci Sloboda. Najugodnije iznenađenje ovoga proljeća, a posebice ako na to dodamo činjenicu da trener Buršić ima mali broj igrača na raspolaganju, uspjeh Smoljanci tim je veći. Ni na Prematinku ne stižu u poziciji outsidera, no Banjole su ipak favorit.

Lokalni derbi na sve boljem vrsarskom travnjaku odigrati će Vrsar i Funtana. U ovom susretu nikad nema favorita pa ga tako neće biti ni ovoga vikenda. Vidjeti ćemo koliko je traga ostavio sudar Funtane sa Pazinkom ovoga tjedna, no nogomet koji ćete moći pogledati u Vrsaru pružiti će Vam užitak. Užitak kojega će biti lišen jedino Niko Marunica, igrač Vrsara koji je sakupio potreban broj kartona da propusti lokalni derbi.

Rabac je prošlo kolo osigurao ostanak među elitom i dogodine. Krenuli su Rapčani u sezonu jako dobro, no putem su se izgubili i ostali bez tvorca ovog Rapca, bez Vedrana Kovačevića. Valjalo se resetirati i resetirali su se prilično brzo. Nino Kos doveo je neka svoja, neka nova razmišljanja, pa vjerujemo da Rabac čekaju uspješniji dani dogodine. U Ližnjanu ovoga vikenda teško da mogu do pozitivnog rezultata.

U Selu cijelo proljeće čekaju kraj. Nisu to ni blizu one predstave na koje smo se navikli od Barlecajeve momčadi prošle jeseni. Dolazak Jedinstva Omladinac je prigoda da ipak poprave svoj bodovni učinak, iako neće biti Pošmuge, Šturmana i Ivetića, no negdje duboko krije se ipak određena kvaliteta koja bi trebala biti dovoljna da se susret protiv Nedešćana okonča trobodom.

Pulska Istra je napravila promjenu na klupi, a rezultat promjene je osvojeni bod kod imenjaka u Taru. Ovoga vikenda, ove subote, na Fortin stiže davljenik iz Potpićna koji ipak pruža mnogo bolje prezentacije no što su rezultati istih. Pokazali su Potpićanci i protiv Banjola da u svojim redovima imaju određenu kvalitetu. Hoće li to biti dostatno protiv neambicioznih Puljana vidjeti ćemo u subotu.

Žminj odlazi na put na Vinež i sve što možemo očekivati je dobar nogomet. Teško će Žminj više od petoga, a ni Iskra niže od šestoga mjesta pa možemo očekivati susret za nogometne sladokusce kojega će propustiti Tibor Zakomac, napadač Vinežana.

Najuzbudljiviji i najbitniji susret ovoga kola igra se na tarskom igralištu ove nedjelje gdje će o svojoj sudbini određene naznake dati Istra i Muntić, a o tom ćemo sudaru napraviti posebnu najavu.