Home Nogomet Prva ŽNL Istra PRVA ŽNL – NAJAVA – 5. KOLO: Vrsar i Iskra dati će...

PRVA ŽNL – NAJAVA – 5. KOLO: Vrsar i Iskra dati će odgovor na jedno pitanje, a Muntić na drugo

Uz dvoboj u Funtani gdje gostuje Umag, ovoga nas vikenda čeka niz zanimljivih dvoboja među županijskom elitom. Peto je kolo na rasporedu, kolo koje će dati odgovore na stanovita pitanja.

Prvo je pitanje može li momčad s Grabri konačno do pomaka sa početne pozicije. Prošlo su kolo u Višnjanu bili sasvim solidno kompletirani, a na teren se vratio i četrdesettrogodišnji Goran Goldin da pomogne svojim izdanjem u fazi obrane. Ove subote društvo iz Muntića na vodnjanskom travnjaku dočekuje Istru Pula, a upravo je protiv njih prošle godine započela muntićka renesansa. Jasno je da momci u zelenim dresovima žele ponoviti blisku povijest.

Jedan od dvoboja koji također izaziva veliku pozornost puka je i dvoboj u Žminju gdje gostuje susjed sa Suhače. Raspucana momčad Damira Buršića, koja najčešće svoje domaće utakmice riješava teniskim rezultatom putuje u obližnji Žminj koji je i dalje najveće i najugodnije iznenađenje dosadašnjeg tijeka natjecanja. Deset osvojenih bodova u četiri kola svrstalo ih je na treću poziciju, i jedini su koji blisko pušu u leđa vodećim momčadima, Funtani i Vrsaru. A tu Žminj želi ostati i nakon subotnjeg dvoboja.

Ližnjan je malo razočaranje u posljednja dva kola. Prvenstvo je otvorio rutiniranom pobjedom protiv Iskre, no nakon toga doživjeli su prvotni, blagi šok u Potpićnu, a onda ih je u sedam minuta na Šaraji šokirao i Vrsar. Gostovanje na Mestalli, kod mlade momčadi Nina Kosa moraju shvatiti kao prigodu da se vrate na pozitivne staze. No, i Ninova će momčad u tom dvoboju tražiti određeni pomak. Ulog je svakako velik.

Seljani su na trobodu. Onom upisanom protiv Muntića nakon tri odigrane utakmice. Novi dvoboj na Kunfinu im donosi novaka u ligi, momčad Višnjana 1957, koja je zasigurno oskoljenja identičnim bodovnim stanjem osiguranim nakon utakmice sa identičnim suparnikom. Koliko god je početna misao kako su momci sa Kunfina izraziti favoriti u navedenom susretu, ipak je potrebno malo zakočiti i pričekati da vidimo kako i koliko Višnjan može odgovoriti na predstojeći izazov.

U Vrsaru gostuje momčad koja je po imenima igrača zasigurno jedna od najkvalitetnijih momčadi lige. No, stvari se nisu razvile prema njihovim očekivanjima. Iskra je doživjela domaći poraz od Smoljanci Slobode i gostujući na Šaraji, pa je tek prošloga vikenda pomjerila se sa sa mrtve točke izvojevavši pobjedu u lokalnom derbiju protiv Potpićna. Vrsar s druge strane ima maksimalan učinak. Neovisno o tome što su iza njega teški dvoboji, zahtjevni suparnici, no sve je do sada momčad Damira Vukadina riješila u svoju korist.

Dobiti ćemo odgovor na jedno pitanje. A to je, ili će Vrsarani još jače zagrabiti prvu poziciju na ljestvici, ili će se Vinežani velikim slavljem vratiti u utrku. Remija neće biti, to Vam garantiramo….

Previous articlePlomin raste, ali Petrovija je danas imala sjajnog Mateja Vračića!
Next articleDERBI U FUNTANI – Gianfranco Milocani: “Ulazimo maksimalno koncentrirano da bi izvukli maksimum”, Luka Jašarević: “Dati ćemo sve od sebe za naš zajednički cilj”