Home Nogomet Prva ŽNL Istra PRVA ŽNL S 11 KLUBOVA | Raić Sudar: Nekih kriterija se moramo...

PRVA ŽNL S 11 KLUBOVA | Raić Sudar: Nekih kriterija se moramo držati

SHARE
Darko Raić Sudar (na slici) između Branka Ivetića i Igora Žikovića

Prva ŽNL u novoj će sezoni brojiti 11 klubova. Plod je to odluke Izvršnog odbora od sinoć, a nakon prijedloga natjecateljske komisije Saveza koja je predložila kako Muntić i Iskra ne bi trebali biti članovi tog društva.

Muntiću su glavni problem bila djeca koju na dan prijava nisu imali registriranu u COMET sustavu dok bi se pitanje terena rješilo na način da bi Muntićani igrali na drugom igralištu. Naime, prema riječima tajnika Ivetića, prema sadašnjem stanju, na njihovom igralištu ne smije se igrati županijski nogomet, čak ni Treća ŽNL Jug. Također, bili su šesti, a plasman u višu ligu dozvoljen je samo momčadima do pete pozicije na gore.

Iskra iz Vineža također je, uz neke infrastrukturne probleme kad je u pitanju njihovo igralište na Vinežu, imala nedostatak juniorske momčadi koja je ključna uz pionirsku za igranje Prve ŽNL. Ipak, čini se da bi se uvjeti za najjaču županijsku ligu mogli u budućnosti „izravnati“ s onima za igranje Četvrte NL NS Rijeka.

Naime, prije ulaska Funtane u tu ligu prije par godina, tada moćni Žiković je putem MNO uspio stvoriti pravilnik prema kojem u Četvrtoj NL NS Rijeka treba imati bilo koje dvije selekcije u omladinskom pogonu, dok je trenutno za Prvu ŽNL imperativ juniorska i pionirska momčad. U tijeku sezone to bi se trebalo promijeniti pa bi klubovi poput Mladosti iz Rovinjskog Sela mogli aplicirati za Prvu ŽNL u sezoni 2020/2021.