Home Nogomet Prva ŽNL Istra PRVA ŽNLI | NAJAVA | 17. kolo: Kolo prepuno derbija, a za...

PRVA ŽNLI | NAJAVA | 17. kolo: Kolo prepuno derbija, a za gledatelje užitak na Dumbrovi

Sedamnaesto kolo “elitnog” županijskog nogometnog natjecanja donosi nam tri važna, tri velika derbija čiju ćemo najavu donijeti Vam u posebnim vijestima. Radi se o borbama za sam vrh između Žminja i Umaga te Vrsara i Ližnjana, ali igra se i derbi začelja u kojemu Muntić na Grabri dočekuje Višnjan 1957. Prave poslastice.

Inače, subotu će na Mestalli otvoriti domaći Rabac koji muku muči i ovoga proljeća za ostankom u ligi, a u goste im stiže moćna momčad iz Svetvinčenta. Pokazali su i prošlo kolo momci sa Suhače da nisu odustali od utrke za naslovom prvaka svladavši neugodne suparnike iz Vrsara sa laganih, gotovo rutinskih 3:0 i sigurno žele taj trobod oploditi u Rapcu.

Rabac je pak u jednom potpuno suprotnom ozračju. Nakon poraza kod Višnjana izvukli su bod protiv pulske Istre na svom travnjaku, a onda, rekli bismo i očekivano pokleknuli kod Umaga. No, subotu dočekuju kompletni i u toj činjenici zasigurno vide mogućnost da iznenade opake goste koji u zaljev stižu bez kažnjenog Tea Krajcara.

I Funtana će na travnjak u subotu. U goste im dolazi pulska Istra, a Funtanjani su dodatno ojačali svoj kadar povratkom Sandija Buršića u roster momčadi. Izgledaju sve bolje i bolje i igraju sve konkretniji nogomet. Nogomet na rezultat. Iz tog razloga vrijedi ih svrstati u jednog od glavnih kandidata za naslov prvaka, a i nalaze se na poziciji lidera sa koje ih Istra Pula neće skinuti.

Nedjeljno će jutro na travnjak Dumbrove labinski prvoligaši. Potpićan Učka ’72 i Iskra. Ni jedni ni drugi ne mogu na ljestvici ni gore ni dolje. Nalaze se dvanaest bodova od utrke za vrhom, a devet bodova od spašavanja golog života. Na njima je samo da u nedjelju uživaju na travnjaku i gledateljstvu podare odličnu nogometnu predstavu.