Home Nogomet Istra 1961 Prvaci države i ponos grada – pioniri Istre 1961!

Prvaci države i ponos grada – pioniri Istre 1961!

SHARE

Obzirom da su prvenstva odlukom prekinuta, a da pioniri Istre 1961 u dosad odigranih 18 utakmica imaju 47 bodova, tri više od Dinama i Hajduka, oni su postali prvaci Hrvatske u svom uzrastu te su tako ostvarili povijesni uspjeh.

Spomenimo da su do toga došli postigavši najviše golova te uz najbolju gol razliku, pritom izgubivši samo jednom, od Dinama u utakmici u kojoj se podosta nakon toga pričalo o sucima. Trener Sergej Banović imao je na raspolaganju sjajnu generaciju koja je u devet domaćih utakmica upisala isto toliko pobjeda, a najbolji od svih u ligi bili su i u gostima. Dakle, apsolutna dominacija.

Prvaci Hrvatske su postali Marin Žgomba, Rocco Žiković, Loran Rojnić, Franco Corelli, Marko Cukon, Lorenzo Travaglia, Carlo Jurak, Mateo Lovrić, Luka Đuranović, Viktor Puljić, Ivan Jakovčić, Emanuel Gavrić, Jan Grahovac, Arian Moslavac, Aldin Delimehić, Danijel Percan, Martin Lozančić, Mihael Bodetić, Toni Bilobrk, Elvis Krasniqi, Filip Posavec, David Šćira, Alen Bećirović, Valent Šavor, Antonio Hrvatin, Noel Majstoroić i Adrian Rotar.

Spomenimo još da je Marko Cukon s 16 golova prvi strijelac kluba i lige, a da su ga uspješno pratili Lorenzo Travaglia s tri manje te Rocco Žiković, inače veznjak s čak deset postignutih pogodaka. Dečkima puno sreće u nastavku karijere – oni su svijetla budućnost istarskog nogometa!