Home Nogomet Treća HNL Zapad PRVI TOPNIK KOVARA I III HNL ZAPAD: “Stvarno se dobro osjećam u...

PRVI TOPNIK KOVARA I III HNL ZAPAD: “Stvarno se dobro osjećam u Labinu, dobra polusezona je iza nas!”

SHARE
Ivan Macan

Ivan Macan svoju prvu utakmicu u dresu Rudara odigrao je 27. veljače 2016. godine kada je stigao iz redova Istre 1961 gdje je igrao za juniore i drugu momčad koja je tada igrala Treću HNL Zapad.

Zabio je šest golova te sezone u trećeligaškom društvu, tada s 18 godina, a primjerice Petar Bočkaj u dresu Maksimira i Josip Juranović u dresu Dubrave zabili su jedan više. No, Macan se nije baš najbolje slagao s nekim ljudima u klubu koji su ga vidno ‘šikanirali’ i podcjenjivali pa je nekako iz ‘revolta’ otišao u labinski Rudar.

U prvoj polusezoni po dolasku zabija osam golova u 11 utakmica, a nakon toga u sezoni 2016/2017 postiže čak 17 golova u 28 nastupa. Uslijedila je trećeligaška sezona 2017/2018 gdje u 31 nastupu zabija 14 golova, a onda četvrtoligaška u kojoj ima najviše minuta u momčadi Rudara te u 29 utakmica postiže 17 golova. 

U “korona” prekinutoj prošloj sezoni odigrao je tek devet utakmica i zabio četiri pogotka, a ove sezone je na prosjeku od gola po utakmici, 13 u 13 nastupa. 

Za one slabije matematičare, to daje zbroj od 121 nastupa u kovarskom dresu i čak 73 postignuta pogotka u ligaškim natjecanjima!

Na to moramo dodati i osam golova u kup natjecanjima pa dolazimo do brojke od 81 postignutog gola u dresu Rudara. No, bez obzira na to što je već sad upisan u povijesne knjige labinskog kluba, popričali smo s njim o tekućoj situaciji.

“Da, ovo je jedna od boljih polusezona, možda čak i moja najbolja u Rudaru. Zabio sam 13 golova u 13 utakmica, dijelim prvo mjesto za najboljeg strijelca, a iskreno i prije početka sam rekao sam sebi da bih volio biti najbolji strijelac i eto, zasad sam uspio. Što se tiče momčadski, također sam kao i osobno jako zadovoljan. Dobra polusezona je iza nas, moglo je biti i bolje, ali ne žalimo se, s obzirom na situaciju s tom koronom, dosta smo napravili.”

Njegov status u Rudaru nije lako dosegnuti, miljenik je svih unutar struktura kluba, možda i više zbog ponašanja nego zbog golova: “Stvarno se dobro osjećam ovdje, to pokazuju i brojke, ali i kad imaš dobru ekipu i atmosferu, polako sve dođe na svoje. Iskreno, volio bih možda probati nešto više jer mislim da imam tu kvalitetu i mislim da, kad bih dobio neku priliku, dobro bi razmislio o tome.”

On možda ni ne zna da je zabio čak 81 gol za Rudar, ali smo ga upitali koji mu je najdraži: “Bilo je tu golova, ali kad bih morao izdvojit neki, mislim da bi to bio u finalu Kupa Istre protiv Pazinke, s dva ta gola smo došli do trofeja, jedan lijep osjećaj definitivno.”

Nismo htjeli ‘razbijati’ sjajno raspoloženje, ali smo ga upitali i za Istru 1961, prati li je i nada li se pozivu ponovnom?

“Iskreno, nije baš da ih pretjerano pratim, ali pogledam tu i tamo kako stoje i kako su igrali. E sad, nadam li se nekom pozivu, ne znam što bih rekao, dosta godina sam proveo u tom klubu, prošao puno toga i razočarao se u neke stvari tako da nije da sad nešto pretjerano očekujem taj poziv”, završio je prvi topnik Treće HNL Zapad (13 golova ima i Grobničanov Pilčić). I da, možda najvažnije za reći, Ivan Macan ima tek 24 navršene godine…