Home Boćanje Ostalo Pula osvajač Kupa Istre nakon dominantne predstave u Funtani

Pula osvajač Kupa Istre nakon dominantne predstave u Funtani

SHARE
BK Pula

Boćari Pule osvojili su ovogodišnji Kup Istre i time nadopunili nisku uspjeha u sezoni u kojoj su već osvojili naslov viceprvaka Hrvatske i stigli do četvrtfinala europskog Kupa prvaka.

U finalu županijskog kupa Puljani su sa 7:2 na gostovanju pobijedili drugoligaša Funtanu koja tako, nakon pobjede nad Pazinom u polufinalu (5:4), ipak nije uspjela stići do drugog ovosezonskog iznenađenja.

Gosti su cijelo finale praktički držali trofej u rukama. Prvo su Suad Zemunović i Petar Barlian u bližanju i izbijanju u krug savladali Filipa Šarića i Antonia Puniša i tako sa četiri prikupljena poena doveli svoju momčad na rub osvajanja kupa.

I Mario Percan i Milan Celija bili su od početka u vodstvu u parovima nad Nevenom Lakovićem i Nikolom Hreljom za koje se 15-ak minuta prije kraja kod vodstva Puljana 10:6 činilo da bi možda mogli ‘zakuhati’ situaciju u toj igri, ali je gostujući par ipak rutinski priveo igru kraju u svoju korsit.

Stoga je za Funtanjane neiskorištena ostala još jedna dobra igra Ivana Liovića u disciplini pojedinačno klasično, koji je još u polufinalu u toj disciplini nadvisio Alena Guština, a ovom prigodom dobio je i njegovog prezimenjaka Benjamina. Boćari Pule osvajanjem Kupa Istre stekli su pravo nastupa na turniru Kupa Hrvatske koji će se 29. lipnja odigrati u Benkovcu.

BK Funtana