Home Košarka Ostalo Pula ovog vikenda domaćin završnice Kupa Ružice Meglaj Rimac: Nagrada za 20...

Pula ovog vikenda domaćin završnice Kupa Ružice Meglaj Rimac: Nagrada za 20 godina kluba

SHARE

Pula će sljedećih nekoliko dana biti u znaku ženske košarke. Naime, u organizaciji ŽKK Pula Črnja Tours u Domu sportova Mate Parlov 5. i 6. travnja održati će se ovogodišnje izdanje završnice Kupa Hrvatske za košarkašice, koji nosi ime po proslavljenoj igračici Ružici Meglaj Rimac.

Na ovogodišnju završnicu plasirali su se četverostruki osvajači Kupa ŽKK Medveščak i ŽKK Šibenik, dvostruki finalist ŽKK Ragusa, te ŽKK Pula Črnja Tours, debitant na završnici i ujedno domaćin ovogodišnje završnice.

Čelni čovjek pulskog košarkaškog kolektiva Ivica Bolković naglasio je zadovoljstvo domaćinstvom završnice:

“Zadovoljan sam što nas je HKS izabrao za organizatora Završnog turnira Kupa „Ružica Meglaj-Rimac“. Lani je klub proslavio 20 godina postojanja, tako da nam je ovo možda i zahvala što se trudimo održati žensku košarku. Reanimirali smo žensku košarku u Puli nakon što je šest godina nije bilo, od 1993. do 1998. Sad smo, eto, došli i na neku razinu da možemo organizirati taj turnir i zaista smo se potrudili da ga organiziramo kako treba. Čast nam je ugostiti ovakav nivo košarke jer se u Puli ništa takvo nije održavalo 26 godina. Bilo je uspona i padova muške košarke, ženska se košarka nekako održava, tako da je ovo šlag na torti nakon dvadeset godina što postojimo.”

Naslov prvakinja Kupa dosada su najviše puta osvojile igračice Gospića – čak sedam puta, dok su igračice Croatije (ranije Centar banke) slavile šest puta.

Utakmice možete pogledati, a ujedno i podržati žensku košarku, u Domu sportova Mate Parlov u Puli po niže navedenom rasporedu, a bitno je naglasiti i da je ulaz besplatan.


RASPORED

POLUFINALE  05.04 

(17.00): ŽKK Medveščak – ŽKK Ragusa
LIVESTREAM

(19.30): Pula Črnja Tours – ŽKK Šibenik
LIVESTREAM

FINALE 06.04 (17.30)