Home ISTRA Ostali sportovi Pulska gimnazija i ove godine ima sportski razred

Pulska gimnazija i ove godine ima sportski razred

SHARE

Gimnazija u Puli otvorila je sportski razred o čemu smo već pisali, a evo ove godine je bilo čak 60 prijava. Ipak, nisu svi zadovoljili kriterije upisa pa će razred imati 21 učenika iz Pule te po jedan iz Kaštelira, Krnice i Vodnjana. Sportovi su nogomet, odbojka, atletika, veslanje, jedrenje, taekwondo, plivanje i košarka.

Ti učenici će kao i ostali imati prioritet opću gimnaziju, ali će nakon turnira, natjecanja i sl. imati posebne termine s određenim odmakom i u dogovoru s predmetnim profesorima za sve vrste provjera.

Imati će mogućnost pohađati fakultativnu nastavu Zdrav život i prehrana sportaša, a kroz 2., 3. i 4.razred susrete sa sportašima, praksu na borilištima i posjet sportskim fakultetima i učilištima, upoznati sportski management kao predmet te sportsku pedagogiju i psihologiju.

„Ovim razredom još više ističemo svoj sportski identitet i motiviramo mlade da je moguće i kvalitetno učiti i baviti se sportom te zdravo živjeti“, poručio je Filip Zoričić, ravnatelj pulske gimnazije.