Home Nogomet Istra 1961 PULSKI DRAGULJ U RIJECI | “Sa seniorima je sve zahtjevnije i brže”

PULSKI DRAGULJ U RIJECI | “Sa seniorima je sve zahtjevnije i brže”

SHARE

Najbolji mladi igrač Istre vrlo vjerojatno se najmanje spominje od svih velikih talenata koje naš poluotok ima. Naime, Noel Bilić je iz Pule, a ove godine potpisao je profesionalni (ne stipendijski) ugovor s Rijekom. Osim toga, reprezentativac je U17, i to stalni.

Počeo je trenirati vrlo rano: „Da, u Pula ICI, s pet i pol godina. Teško mi je izdvojiti najdražeg trenera jer sam od svih nešto novo naučio“, rekao je Bilić pa nastavio: „U Rijeci mi je super, snašao sam se dobro, a u školi je sve u redu. Nastavnici uglavnom imaju razumijevanja za ispite i ispitivanja.“

Kako je nositi dres reprezentacije? „Odličan osjećaj, ponosan sam što imam tu privilegiju, a sjećam se da sam pri prvom pozivu bio ekstra uzbuđen i naravno, sretan.“

Ove je zime 17-godišnji Noel pozvan i na seniorske pripreme: „Pripreme sam zadovoljan kako sam odradio, imam osjećam da napredujem, a sa seniorima je sve zahtjevnije i brže, igrači su puno fizički jači“, rekao je za kraj Noel Bilić.

Podsjetimo, nakon dvije godine u Pula ICI, otišao je u pulsku Istru 1961 odakle 2018. godine odlazi u Rijeku gdje danas igra za juniore. U reprezentaciji je u 2019. godini odigrao osam utakmica i pritom zabio četiri „komada“. Svaka čast Noel, samo nastavi!