Home ISTRA Ostali sportovi Pulski padobranci odlični u Sinju, Željko Žrvnar postao državni prvak

Pulski padobranci odlični u Sinju, Željko Žrvnar postao državni prvak

Dana 25. i 26. lipnja 2022. godine na aerodromu Sinj održano je 29. Državno padobransko prvenstvo u skokovima na cilj u organizaciji Aerokluba Sinj. Natjecatelji su skočili sedam skokova po ekipi te polufinalni i finalni skok s visine od 1000 metara. 

Aeroklub Cumulus iz Pule predstavljali su Željko Žrvnar, Goran Ratkajec i Miloš Vukotić. Uz Tina Milanovića (AK Sinj) i Ivana Mandića (PK Graviton) pulski članovi formirali su miješanu ekipu i zauzeli šesto mjesto u ukupnom poretku.

U pojedinačnom poretku natjecatelja, u složenim meteorološkim uvjetima, uobičajenim za aerodrom u Sinju, uz termičke stupove i nagle promjene pravca i jačine vjetra, Željko Žrvnar postao je državni prvak s rezultatom od 12 negativnih centimetra. Žrvnar koji je ujedno i najstariji natjecatelj, staloženim finalnim prilazima tijekom svih skokova nije gubio vodeću poziciju i zasluženo je osvojio zlatnu medalju.

Drugu medalju za pulski klub osvojio je Goran Ratkajec s rezultatom od 24 negativnih centimetra i trećom pozicijom u ukupnom poretku. Ratkajec je prvog dana slabije otvorio natjecanje, ali je skokovima u nedjelju popravio ukupan rezultat. Srebrnu medalju osvojio je Božidar Marić iz PK Krila Kvarnera (20 negativnih centimetara).  Miloš Vukotić zauzeo je 21. mjesto s rezultatom od 79 negativnih centimetara.

Od 16. do 24. srpnja 2022. godine Željko Žrvnar i Goran Ratkajec, kao reprezentativci RH, nastupiti će  na svjetskom prvenstvu u skoku na cilj, koje će se održati u Češkoj, Strakonice. Posljednja provjera natjecateljske forme za pulske reprezentativce pred svjetsko prvenstvo, sljedeći je vikend na Europskom kupu u Prijedoru i tjedan nakon toga na međunarodnom susretu padobranaca u Poreču.

Previous articleHNS: Donesen niz odluka vezanih za novu natjecateljsku godinu
Next articleIvana i Marko Dojkić te Pankracije Barać posjetili pazinske košarkaše