Home ISTRA Jedrenje RABAČKA REGATA | Manola Miletić deveta na ‘domaćem terenu’

RABAČKA REGATA | Manola Miletić deveta na ‘domaćem terenu’

Od petka 28. do nedjelje 30. rujna jedriličarski klub Kvarner bio je domaćin još jednog izdanja Rabačke regate, kvalifikacijske regate za klasu za klasu Optimist. Na regatu se odazvalo 72 jedriličara i jedriličarki iz 15 klubova Hrvatske i Slovenije.

Ukupno kroz tri dana uspješno je odjedreno pet plova. Prvog dana po laganom burinu održano je dva plova, drugog dana regatni odbor zbog prejake bure koja je na udare dostizala 30 čvorova odlučio je ne pozvati flotu na more te je trećeg dana po buri od 15 čvorova u opadanju održano dodatnih tri plova.

Najbolji u ukupnom poretku bio je Buba Pulek (JK Clivo), 2. mjesto osvojio je Grigor Pettener (JK Uljanik) te 3. mjesto Lucija Škopac (JK Uljanik) koja je u konkurenciji djevojčica osvojila 1. mjesto ispred Karle De Carina (JD Val) i Mije Močinić (JK Clivo) na 3. mjestu.

Jedriličarski klub Kvarner predstavljalo je ukupno devet jedriličarki i jedriličara, standardni natjecatelji i oni kojima je ovo jedna od prvih regata s većim brojem natjecatelja. Najbolje plasirana bila je Manola Miletić koja je zauzela 9. mjesto sa najboljim ulaskom u cilj na 3. mjestu u drugom plovu. Andrea Batelić zauzeo je 21., Dorian Čekada 33., Diego Merlin 35., Filip Smoković 48., Alessia Juričić 63., Laura Bateić 67., te Max Lukas Gobo i Ryan Rabar 68. mjesto u ukupnom poretku.

Čestitke svima, posebno najboljim! Iz kluba se zahvaljuju svim trenerima, klubovima i natjecateljima koji su učestvovali na regati.