Home Košarka Mlađi uzrasti RADOST LOPTANJA POD OBRUČIMA | Završen drugi kamp Udruge Krešimir Ćosić u...

RADOST LOPTANJA POD OBRUČIMA | Završen drugi kamp Udruge Krešimir Ćosić u Pazinu

Peti završni dan kampa Udruge Krešimir Ćosić započeo je usvajanjem novih elemenata košarkaške igre. Nakon usavršavanja upravljanja loptom (ball handling), dvokoraka s obje ruke, dodavanja u mjestu i u kretanju započelo se sa vježbama koje prethode pivotiranju, kao i početku pivotiranja.

Nakon ‘marende’ uslijedila je radionica na kojoj su bili Mladen “Moha” Mohorović, bivši Krešin suigrač iz Cibone i reprezentativac, Leo Marić, bivši pazinski košarkaš sada živi u USA, David Grbešić, igrač potekao u pazinskoj školi košarke kasnije igrao u Ciboni, Kvarneru, Šibeniku, Sloveniji, Francuskoj … (predvodio pojačanu Istraplastiku 2005. u pobjedi nad studentskom reprezentacijom Italije u Pazinu) te Valter Sirotić Cane pazinska igračka i trenerska legenda.

Radionica je bila “i ja želim biti obrazovan”. Sudionici panela potencirala su važnost obrazovanja u svojim životnim iskustvima. Poruka djeci je jasna puno trenirajte sa strašću, ali niti u jednom trenutku ne zaboravite na obrazovanje. “Moha” je pričao o igranju s Krešom, tada prvim playmakerom visine 211 cm u Europi. Donio je retro tenisice Converse koje su bile u to doba avangarda. Donio je i reprezentativni dres kojega su djeca s nevjericom gledala…

Leo je poručio ‘dječico uživajte, igrajte se i vrijedno učite’. Ostali sudionici paneli su dali primjer Lea kao relativno niskog košarkaša koji je ‘s mjesta’ zakucavao. Poruka je ne trebate imati izrazitu visinu da budete uspješan košarkaš. Cane je govorio o ženskoj košarci koju je nakon muške vodio i dao primjer kakav prezentira Lea Miletić – “njegova košarkašica” koja uspješno polaže ispite na fakultetu i nosi reprezentativni dres kako u igri 5 na 5 tako i u igri 3 na 3.

Nakon završetka radionice mladi košarkaši imali su invaziju na paneliste u cilju dobivanja autograma od svojih uzora. Drugi dio dana protekao je u međusobnim utakmicama. Šlag na kraju bio je utakmica cura i mama protiv dečkića koja je bila popraćena urnebesnim navijanjem igračica i igrača koji trenutno nisu bili u igri.

Nakon utakmice uslijedila je podjela diploma za šest igračica i 45 igrača. Ukupno 51 polaznik od dobi 5 do 9 godina pet dana vrijedno je trenirao, učio, družio se i uživao u polivalentnoj te sportskoj dvorani kojom upravlja Pazin Sport.

Zdenka Zrilić, Aramis Naglić, Nikola Plećaš, Hrvoje Radanović, Nermin Hodžić, Gvido Guštin, Mladen Šestan, Mladen Mohorović, Leo Marić, Valter Sirotić i David Grbešić – ukupno 11 imena iz svijeta košarke dali su dodatni doprinos razini kampa. Treneru i voditelju kampa Damiru Ćusu prva dva dana prije odlaska u kamp u Dubrovnik pomagao je trener Dario Lukšić.

Svih pet dana od 9 do 15 sati mlade domaće snage Leon Travalja, Ian Juričić, Aleks Travalja i Mark Daus demonstrirali su mladim košarkašima vještinu i zabavljajući se s njima održavali vedru atmosferu.

Nakon fotografiranja uz sokove koje je donirala Maraska i kolače koje su donijele mame zaključen je drugi zaredom kamp Udruge Krešimir Ćosić i KK Pazin. Nije bilo pitanja već samo jedna konstatacija od svih sudionika… Naredne godine ćemo opet odmah nakon završetka nastave!