Home Nogomet Ostalo Raić Sudar: “Zahtjev za dostavom tonskog zapisa nije upućen meni pa je...

Raić Sudar: “Zahtjev za dostavom tonskog zapisa nije upućen meni pa je i sve naknadno odlučeno van mog djelokruga”

SHARE
Darko Raić Sudar (na slici) između Branka Ivetića i Igora Žikovića

Predsjednik NSŽI-a Darko Raić Sudar odgovorio je jutros na naš upit vezan uz prisustvo medija na sjednicama Izvršnog odbora, a mi prenosimo integralno:

„Poštovani uredniče i cijenjeno čitateljstvo,

U ime NSŽI-a i kao predsjednik  želim Vam poslati službeno obrazloženje po pitanju prisustva medija i njihovim pravima na sjednicama IO-a NSŽI-a od formiranja ovog saziva IO-a mediji su uvijek dobrodošli. Otvoreni smo prema medijima i uvijek smo dostupni za izjavu ili obrazloženje bilo koje naše odluke.

Posljednja sjednica organizirana je u specifičnim uvjetima s obzirom na situaciju u kojoj cijelo društvo živi već mjesecima pa je time sve to utjecalo i na odluku da mediji ne prisustvuju samoj sjednici.

Što se tiče zahtjeva za dostavom tonskog zapisa isti nije upućen meni pa je i sve naknadno odlučeno van mog djelokruga.

Mi kao članovi ćemo sastaviti odobrenje za snimanjem sjednica koji će na svakoj sjednici potpisati prisutni članovi IO-a i time sami dati pristanak za snimanjem iste.

Savez se obavezuje informacije o sastanku IO-a objaviti tri dana prije sjednice na stranicama saveza te se nadamo da će se cijela situacija oko Covid-19 smiriti, a time se i olakšati prisustvo medijima na sjednicama.

Ovaj saziv IO-a posvećen je nogometu i otvorenost prema javnosti dio je našeg angažmana. Nemamo razloga skrivati ikoju našu odluku, pokušavamo činiti sve što možemo da našim klubovima olakšamo situaciju.

Vjerujem da svi zajedno možemo učiniti puno da se u svemu ovome naprave neke promjene u istarskom nogometu na dugoročnu dobrobit klubova.

Jednako tako pozivam i medije na suradnju, ne bježimo od kritike, ali  cijenili  bi i podršku kada činimo nešto dobro jer smo svi mi tamo volonteri koji vole nogomet i odvajaju svoje vrijeme i novac da napravimo nešto dobro u sportu koji nas je svih i povezao.

Sa poštovanjem Vama i Vašem cijenjenom čitateljstvu Darko Raić Sudar predsjednik NSŽI!“