Home Nogomet Kup Istre Rapčani minimalno, ali potpuno zasluženo, iako bez važne petorke

Rapčani minimalno, ali potpuno zasluženo, iako bez važne petorke

SHARE

Nogometaši Rapca su do naredne faze Kupa Istre stigli tek u smiraju današnje utakmice kod Petrovije, golom mladog, 18-godišnjeg Antonia Lazarića, nakon jednog prekida, ali njihova je pobjeda u potpunosti zaslužena.

Sjajni domaći vratar Laren Melon i vrlo loš realizatorski dan Rapčana „krivci“ su za to što se u tu 87. minutu ušlo s 0:0. Emilio Celestin Vidas triput je bio u matnim situacijama, kao i Lazarić, a mogao je i Jurkić biti strijelac.

Petrovija ne treba previše brinuti obzirom da će gotovo sigurno mirno ploviti kroz Drugu ŽNL, ali u ovom trenutku nije na razini Rapčana koji su, usprkos velikim izostancima i lošoj učinkovitosti pred golom, odigrali veoma kvalitetnu utakmicu te definitivno pokazali kako su plasirani rang više.

Da je trener Rapca Vedran Kovačević danas na raspolaganju imao Radočaja, Škopca, Biočića, Stepčića i Munjasa, možda ne bi morao ‘strepiti’ do kraja utakmice, ali isto tako, mora biti zadovoljan s nekoliko zrelih reakcija 16-godišnjeg vratara Ajdina Terzića te s debijem njegovog vršnjaka Dina Ipavca.


PETROVIJA – Mjesno igralište – KUP ISTRE – 2. KOLO
SUDAC: Kristijan Radovan (Rovinjsko Selo) POMOĆNICI: Dorijano Marić (Rovinj) i Evelino Marić (Kanfanar)

PETROVIJA – RABAC 0:1 (0:0)

Strijelci: 0:1 Lazarić 87′

PETROVIJA: Melon, Doz, Serafin (46. Mihalj), Ribić, Tica, Velan E., Matijašić D., Melon (46. Šabanović), Božić, Jelečević, Matijašić N. (46. Kolić)

Trener: Davor Brozić

RABAC: Terzić, Santaleza, Malić, Božičević, Belo, Džinić, Lazarić (88. Ipavec), Uhač (66. Vlačić), Vidas (82. Ibraimoski E.), Perak, Jurkić

Trener: Vedran Kovačević