SHARE
FOTO: Anto Ravlić

Buje su danas, baš onako kako se očekivalo, s lakoćom savladale renoviranu Crikvenicu. Aktualni prvak nije ni sjena momčadi iz prošle sezone, a Buježi su kudikamo snažniji pa konačan rezultat govori o pravom odnosu snaga.

Nakon što su u prvih osam minuta obje momčadi imale po jednu lijepu prigodu, od osme minute vode Buježi. Vukelić je iz sredine poslao loptu na stranu za Šoškića, a ovaj ubacio u srce šesnaesterca gdje griješi jedan branič gostiju pa Massimo Krizmanić iz voleja, ‘vanjskom’, zabija u rašlje za 1:0.

Uslijedio je period velike dominacije Buja koje su imale u narednih deset minuta dva opasna udarca Peroše, prvi je obranio Manestar, a drugi je otišao nešto malo iznad gola. Crikvenica prijeti u 16. preko Mišljenovića, ali njegov udarac s ruba šesnaesterca odlazi tik preko grede.

Krizmanić je bio veoma raspoložen. U 19. minuti prošao je desnom stranom, a u sredini Vukelić ne uspijeva iz blizine udvostručiti vodstvo Buja. Nakon 34. minute više nije bilo neizvjesnosti – kazneni udarac smireno je realizirao Enis Šoškić, a Crikvenica je zbog prigovora Vidovića i vrijeđanja suca nakon toga ostala s desetoricom.

U drugom dijelu Buježi su nastavili biti dominantni, a u 57. minuti Mateo Bertoša s 25 metara zabija za 3:0. Njegovu današnju izvedbu možda je najbolje opisao jedan od čitatelja IstraSporta – “kao da dijete u sedmom razredu stavite da igra protiv onih u trećem”.

Konačnih 4:0 djelo je Damira Bartulovića koji je samo stavio točku na “i” ove podosta jednosmjerne utakmice u kojoj je domaćin pokazao da će biti u samom vrhu ljestvice lige, a gost kako su ispred njega izazovni dani. Ali, to smo otprilike znali i prije početka utakmice…


BUJE – Gradski stadion – 3. HNL ZAPAD – 1. kolo – SUDAC: Amel Dizdarević (Radmani), POMOĆNICI: Robi Kezele (Rijeka) i Dominika Salaj (Rijeka)

BUJE – CRIKVENICA 4:0 (2:0)

Žuti kartoni: Bojić, Acquavita (Buje) Smolčić, Preni, Vidović (Crikvenica)

Crveni karton: Vidović 33′ (Crikvenica, psovanje suca)

Strijelci: 1:0 Krizmanić 9′, 2:0 Šoškić 33′-11m, 3:0 Bertoša 57′, 4:0 Bartulović 78′

BUJE: Milanović, Peroša, Maslić, Šepić, Krizmanić (69. Ibrahimović), Vukelić, Bojić (46. Acquavita), Stritar (46. Bartulović), Fakin (69. Baf), Šoškić En. (72. Kalizan), Bertoša

Trener: Zoran Miljuš

CRIKVENICA: Manestar, Smolčić (61. Deželin), Roganović, Zubić, Tomić, Petrinović T. (72. Babić I.), Hrmić, Filipović (51. Lekaj L.), Preni (61. Lukarić), Vidović, Mišljenčević

Trener: Adam Orman