Home HRVATSKA I SVIJET Handball RAZBILI NORVEŠKU: Danski rukometaši svjetski prvaci!

RAZBILI NORVEŠKU: Danski rukometaši svjetski prvaci!

SHARE

Osim početne faze utakmice u kojem je Norveška imala u nekoliko navrata i gol prednost u ostatku finalnog susreta Svjetskog rukometnog prvenstva Danska je dominirala. Igrala je domaća reprezentacija zaista fantastično, posebno u napadačkom dijelu, gdje je izgledalo kao da apsolutno ništa ne mogu promašiti.

Pokušavala je Norveška da odgovori na takvu igru, ali nije uspjela. Razlika je rasla iz minute u minut, a na poluvrijeme se otišlo s velikih sedam golova prednosti u korist Danske, 18:11.

I u nastavku susreta Norveška je bila jednostavno nemoćna. Danci su letjeli terenom, protivnika su rastavljali na proste faktore u svim segmentima igre i bilo je nerealno očekivati da ih Norvežani zaustave. Naravno i podrška s tribina je davala dodatnu snagu domaćoj reprezentaciji koja je lagano završila posao u ovom meču i na kraju je osvojila titulu svjetskog prvaka, po prvi put u povijesti.

Iako je teško bilo koga izdvojiti u fantastičnoj selekciji Danske, Mikkel Hansen je bio najefikasniji sa sedam postignutih pogodaka, dok je kod Norveške Magnus Jondal postigao deset.