Home ISTRA Jedrenje REGATA LABINSKA REPUBLIKA | Prekrasno vrijeme i puno dobre zabave obilježili 13....

REGATA LABINSKA REPUBLIKA | Prekrasno vrijeme i puno dobre zabave obilježili 13. izdanje

Prekrasni vremenski uvjeti i puno dobre zabave na rabačkoj rivi obilježili su održavanje regate Labinska republika. U subotu 19. svibnja u Rapcu je održana 13. regata Labinska republika za klasu krstaš u organizaciji jedriličarskog kluba Kvarner. Na regatu je pristiglo 12 posada iz Istre i Kvarnera koje su jedrile podjeljene u sedam grupa prema dužini broda. 
Prema programu u 11.00 sati održana je navigacija sa startom ispred rabačke rive, posade su jedrile do plominskog zaljeva, natrag put Rapca gdje su okretali oznaku ispred rabačkog zaljeva, do Sv. Marine i natrag u Rabac gdje je bio cilj. Najbrže je odjedrila zadanu rutu jedrilica Fly4 kojom je kormilario Ferdo Matulja, druga je ušla u cilj jedrilica Cubalibre sa kormilarom Damirom Viškovićem, dok je treća ušla u cilj jedrilica Canarino Furioso 2 kojom je kormilario Boris Radolović.

Regatu je kao i prošle godine pratio bogati popratni program sa sportsko scenskim sadržajem za djecu u jutarnjim i popodnevnim satima te zabavnim programom za sve posjetitelje i sudionike regate u večernjim satima. U subotu ujutro program je započeo nastupima najmlađih. Navečer su sve prisutne na rabačkoj rivi zabavljali SOS Band – Dire Straits Tribute Band. Za gastronomsku ponudu i atmosferu u šatoru pobrinula se hotelijerska tvrtka Valamar Riviera d.d.

Jedriličarski klub Kvarner kao organizator i domaćin zahvaljuje svim pristiglim posadama, članovima, prijateljima, pokroviteljima i sponzorima na pomoći i podršci u pripremi i organizaciji regate.

Previous articleREGATA GRADA POREČA | Josip Tafra iz Omiša pobjednik u konkurenciji 66 natjecatelja
Next articleNS RIJEKA -MLAĐI/STARIJI PIONIRI | Rovinježi jedini upisali dvije pobjede