Home Nogomet Ostalo REKORDAN VIKEND | Prestanimo se glupirati i pustimo ljude da na razmaku...

REKORDAN VIKEND | Prestanimo se glupirati i pustimo ljude da na razmaku od metra gledaju utakmice s tribina

SHARE
Rabac-Potpićan jesenas, kad se na tribine moglo

Da su neke mjere Nacionalnog stožera RH potpuno promašene, to nije neka novost, niti smo rekli nešto previše smjelo. Međutim, proteklog vikenda pokazalo se kako je ne dozvoljavanje dolaska gledatelja na amaterski nogomet – ne samo nepotrebno, već i kontraproduktivno.

Naime, prema svjedocima, jučer je derbi na Suhači promatralo više od 200 ljudi, što ne čudi, jer je bilo lijepo vrijeme, protivnici atraktivni, a ljudi su željni društva i nogometa, ali to nije možda ni najgledanija utakmica ovog vikenda. Proteklog vikenda susret Potpićna i Rapca gledalo je, također, bliže 200 nego 150 gledatelja.

Takvih primjera ima jako puno, a utakmice jednog trećeligaša igraju se najnormalnije ispred stotinjak gledatelja dok redari govore “samo pazite razmak”. Dakle, pravila se krše masovno, a samim time su nepotrebna.

Ironično, tamo gdje su nekad utakmice gledali susjedi i obitelji igrača, minulog se vikenda moglo vidjeti trocifreni broj gledatelja. Sve je potpuno jasno – vrijeme je za dozvoljavanje gledatelja na „tribinama“, odnosno oko županijskih igrališta uz, naravno, povećani oprez, i pokoju savjetodavnu kontrolu.