Home Boćanje Ostalo Rekordnih 87 parova na Velikoj nagradi Pazina, enorman broj velikih imena

Rekordnih 87 parova na Velikoj nagradi Pazina, enorman broj velikih imena

SHARE
Igor Hajsek, lanjski pobjednik sa Tomislavom Kolobarićem

Kako se i očekivalo, i ove godine je Velika Nagrada Pazina – Kompakt Cup 2017 okupila velika boćarska imena. Donosimo Vam letimični pregled rasporeda turnira koji započinje u subotu, 05. kolovoza.

Utakmice počinju od 09:30, a u dvorani boćarskog centra Aleksandar Anzur možda najviše pažnje plijeni pulski par Celija-Ikić, ali i slovenski Sosič I.-Ravbar. Ipak, potonji u svojoj skupini imaju i mlade Pazinjane, Stranića i Marcana, pa će sigurno biti zanimljivo.

Vani, na otvorenim terenima u Pazinu igrati će Vretenar i Tadić, koji su već osvojili VNP, a u drugoj skupini nalaze se članovi riječkog Vargona, Cuculić i Kraljić. U Pazinskim Novakima gledatelji će na djelu vidjeti iskusni par Cinkopan-Brajković, koji je lani poražen u borbi za broncu, a igrati će tamo još dva definitivno jaka para.

Toni Cinkopan, lani sa Mirkom Brajkovićem četvrti

Križmanić i Šircelj su članovi BK Pazin, a otac i sin Ivančić su obzirom na formu obojice u završnici prošle sezone jedni od favorita turnira. Na boćalištu u Brajkovićima će, također od 09:30, zaigrati Flego i Barišić, par Marinića koji su se pred nešto manje od mjesec dana okrunili titulom osvajača državnog Kupa.

Na istom mjestu svoje će umijeće pokazati i dva Percana, Mario i Goran, ali i talijanski par Ormellese-Balos. A ždrijebom ipak najviše mogu biti zadovoljni mještani Lindara i okolice. Naime, u tom mjestu okupiti će se, dojam je, dvije “skupine smrti”.

U prvoj će za dva mjesta konkurirati tri slovenska para, Mlinar-Vujanović, Moličnik-Dekanj i Sosič K.-Hervol, zagrebački par Maglić-Bljajić, ali i predstavnici Labinštine, Hidajet Ismić i Josip Burul.

Druga lindarska skupina ima za ponuditi Lea Brnića i Marina Miličevića, ali i mlade istarske nade, Dina Jermaniša i Matea Načinovića. Iz Rijeke dolaze Kukuljan-Jasić, a domaćine će u toj družini predstavljati Krizmanić i Lanča.

U Cerovlju pažnju plijeni mješoviti par jer se trener ŠB Boćanja Čavle, Dean Klarić udružio sa svojom ponajboljom igračicom Teom Čančarević. Ipak, pobjednici skupine će biti teško jer će se sa Ipsilona kao prvi favoriti spustiti Zagrepčani Kolobarić i Hajsek koji su branitelji naslova. Oslići imaju tri slovenska para i jedan pazinski u vidu braće Guštin, a u Ročkom Polju igrati će Ziraldo i Marčelja, par europskog prvaka Pontesea i još dva slovenska para.

Tadej Premru, lani sa Progarom trećeplasirani

Sveti Petar u Šumi ugostiti će tri slovenska para i dva talijanska, a osim njih tu će biti i Radole iz Raklja, te par Sošića, Turčinović-Jurman S. Potpićan će imati svojevrstan obračun “domaćih” protiv “stranaca”. Naime, od osam parova koji su raspoređeni u dvije skupine, čak šest ih je preko “granice”, a čast malog naselja s Labinštine braniti će dva najbolja boćara iz mjesta, Robert Ilić i Andrej Buršić.