Home ISTRA Boćanje Reprezentacija slavila na Petoboju nacija u Tivtu, Alen Guštin maksimalan

Reprezentacija slavila na Petoboju nacija u Tivtu, Alen Guštin maksimalan

SHARE

Hrvatska boćarska reprezentacija u sastavu Alen Guštin, Tomislav Kolobarić, Marino Milićević, Pero i Marin Ćubela i Bruno Kraljić, predvođena izbornikom Milanom Celijom i njegovim pomoćnikom Markicom Dodigom, osvojila je u crnogorskom Tivtu petoboj nacija Aleksandar Anzur – Alphonse Lagier Bruno.

Riječ je o momčadskom turniru koji tradicionalno reprezentacijama Slovenije, BiH, Srbije, Crne Gore i Hrvatske služi kao glavna provjera uoči najvažnijeg godišnjeg natjecanja, a ove godine to je SP od 17. do 24. rujna u marokanskoj Casablanci.

Hrvatski su reprezentativci u Crnog Gori ostvarili sve četiri pobjede, nad Crnom Gorom, BiH i Srbijom sa 12:2, te sa 9:5 nad glavnim konkurentom za naslov Slovenijom, koja je međutim nastupila sa znatno pomlađenom selekcijom, bez petorice glavnih reprezentativaca, Kozjeka, Janžiča, Tonejca, Borčnika i A. Petriča. No i Celijina je selekcija nastupila bez glavnog aduta u brzinskim disciplinama, Lea Brnića kojeg su međutim adekvatno zamijenili Kraljić u brzinskom izbijanju, te Marin Ćubela zajedno s Milićevićem u štafeti koji su u tim disciplinama turnir okončali sa svim pobjedama.

Odličan nastup u Tivtu je ostvario i istarski reprezentativac, povratnik u reprezentativni dres nakon punih 11 godina, iskusnik Guštin koji je zajedno sa Kolobarićem u paru ostvario sve četiri pobjede, između ostalih i nad aktualnim viceprvacima Europe, Srbima Milošom Milakovićem i Srđanom Butorcem 9:7. (K.Klarić)

Rezultati

1 kolo:

Crna Gora – Hrvatska 2:12, Slovenija – BiH 9:5

2. kolo:

Hrvatska – BiH 12:2, Crna Gora – Srbija 7:7

3. kolo:

Hrvatska – Slovenija 9:5, BiH – Srbija 7:7

4. kolo:

Slovenija – Srbija 9:5, Crna Gora – BiH 9:5

5. kolo:

Hrvatska – Srbija 12:2, Crna Gora – Slovenija 6:8.

Poredak

1. Hrvatska 8, 2. Slovenija 6, 3. Crna Gora 3, 4. Srbija 2, 5. BiH 1.