Home ISTRA Nogomet Reprezentativna pauza kao pomoć Rijeci i Dinamu

Reprezentativna pauza kao pomoć Rijeci i Dinamu

Otišli su naši prvoligaši na reprezentativnu pauzu. Pauzu koju će u Rijeci ponajprije iskoristiti da zavidaju rane koje doživljavaju nakon izborenog finala kupa. Naime, dva susreta nakon toga, pokazuju da se riječka svlačiona mora u glavi potpuno resetirati. Nevjerojatna je činjenica da su momci Gorana Tomića imali ponovno sve u svojim rukama, a da su na kraju sve prosuli.

Poraz kod Gorice, i to sa igračem više nešto više od pola sata, pokazatelj je da je Rijeka na jako niskom psihološkom stupnju, pa će tijekom pauze morati pronaći načina kako da se vrate u utrku za naslovom prvaka. Prednost vodećih nije ogromna, samo je pet bodova.

I Dinamu će pauza dobro doći. Toliki broj rekonvalescenata u ekipi dugo nije bilo prisutno u zagrebačkim redovima. Ono što Dinamu u ovom trenutku treba jesu dvije stvari. Prvo, da se nitko na reprezentativnim okupljanjima ne povrijedi. I drugo, da se oporavi Arijan Ademi u potpunosti u ovih 14 dana. Ukoliko se to dogodi, šanse Dinama, koji je jučer pogotkom Oršića riješio gostovanje u Koprivnici, rapidno će porasti.

Hajduku i Osijeku pauza dolazi u potpuno krivom trenutku. Na krilima visokih pobjeda protiv Lokomotive i Šibenika, sada su u jednom pozitivnom trenutku. No, bilo bi i jednima i drugima kudikamo prihvatljivije da svoj međusobni susret odigraju već ovog vikenda, no da čekaju da prođe reprezentativno okupljanje.

No, što je tu je. Jučer su i jedni i drugi konačno pokazali i dobru igru, i pozitivan rezultat koji ih i nadalje puni optimizmom, osam kola prije kraja ligaškog natjecanja.