Home Nogomet Istra 1961 REZIME PRVOLIGAŠKIH JESENI | Kadeti Istre 1961 odlični, juniori i pioniri dobri

REZIME PRVOLIGAŠKIH JESENI | Kadeti Istre 1961 odlični, juniori i pioniri dobri

SHARE

Jesenska polusezona je i iza prvoligaških selekcija unutar Istre 1961. Pioniri, kadeti i juniori i ove su jeseni odradili pošteno svoj dio, iako nema više onih sjajnih rezultata kakve su imali pioniri (2005. godište).

PIONIRI

Momčad Sergeja Banovića odradila je 12 utakmica i pritom osvojila 16 bodova što ih je dovelo na osmu poziciju od 14 klubova. Pobijedili su Zagreba, Sesvete, Međimurje i Varaždin, a remizirali su sa Zagrebom (druga utakmica), Solinom, Lokomotivom i Slaven Belupom dok su od njih bili bolji Rijeka, Osijek, Hajduk i Dinamo.

Najviše odigranih minuta ima kapetan Arian Moslavac te je postigao i tri pogotka, dok je prvi topnik pionirskog sastava Aldin Delimehić sa sedam golova.

KADETI

Dalibor Božac ove je godine trener mladićima 2005. (oni koji su lani bili prvi u HNL-u do prekida) te 2004. godište te je rezultat veoma zadovoljavajuć. U 12 utakmica imaju 22 bodova te su plasirani na petom mjestu. Četvrti Hajduk ima 28 bodova, ali i dvije utakmice više.

Porazili su Zagreba, Rijeku, Sesvete, Slaven Belupo, Međimurje, Solin, Varaždin i opet Zagreb, a remizirali samo sa zagrebačkim Lokosima. Bolji od njih bili su Hajduk, Dinamo i Osijek.

Prvo ime momčadi, kapetan Rocco Žiković, odigrao je samo sedam kola te je postigao tri gola, a u preostalih pet susreta „traku“ je preuzeo Enio Ibrišagić koji ima i najviše odigranih minuta. Prvi strijelac momčadi je još jedan reprezentativac, Marko Cukon s osam golova, a na pet je Lorenzo Travaglia.

JUNIORI

U konkurenciji 14 momčadi, juniorska momčad Ivana Lajtmana je na šestoj poziciji. U 13 odigranih utakmica, smjestili su se iza petorke koja je dobrano pobjegla – Dinamo, Hajduk, Osijek, Lokomotive i Rijeke.

Pobijedili su Sesvete, Dugopolje, Slaven Belupo, Varaždin, Orijent 1919 i Inter Zaprešić, a jedini remi upisali su protiv Hrvatskog Dragovoljca. Poraženi su od Osijeka, Dinama, Rijeke, Hajduka, Rudeša i Sesveta.

Kapetan Marko Bibić je sa sedam golova prvi strijelac momčadi, a po četiri su još nadodali i Josip Hmura te Noz Kristaj koji ima i najviše odigranih minuta. Za one koji ne znaju, Marko Bibić je 19-godišnjak koji je ponikao u NK Hvaru, rodom iz Splita, a 2014. potpisuje za RNK Split. Dvije godine poslije toga odlazi put Lokomotive, a od 2018. član je Istre 1961.