Home Arhiva Riječki rezervisti prejaki za Labinjane

Riječki rezervisti prejaki za Labinjane

Živu i dinamičnu utakmicu vidjelo je dvjestotinjak gledatelja u Zelenicama. Istina, dvije trećine vremena na terenu je postojala samo jedna momčad, ona gostujuća. Domaći se dobro držali samo prvih petnaestak minuta, a kad su gosti, nakon primljenog gola, susret shvatili ozbiljno bio je to uglavnom „viktorija“ ispred Vozilinog gola.

 

To je posebno bilo izraženo pred sami kraj, kad je Šumberac napravio seriju izmjena. Tih petnaestak završnih minuta dva potpuno neravnopravna suparnika su igrala igru „mačke i miša“, što je rezultiralo sa još dva gola, za konačnih i uvjerljivih 1:5.

 

U momčadi Rudara nešto bolji od ostalih bili su, s distance opasni, Almir Mehić i uporni Marko Cuclić. Kod gostuju, uz najboljeg pojedinca na travnjaku Grujevića, u nastavku se istaknula dvojica Meksikanaca, Delgadillo i Qutieras.

 

Labinjani u subotu 06. kolovoza gostuju u Nedešćini kod Jedinstvo Omladinca što će im biti svojevrsna „utakmica istine“, kao i ona  tjedan dana kasnije, protiv istoimenog trećeligaša, u Rovinju.

 

Iako je tek početak priprema Šumberac već sad ima puno više razloga za zabrinutost nego za zadovoljstvo. Zadnja linija mu je ekstremno spora i dezorganizirana, a srednji red prestatičan. Istina, danas mu je nedostajao „prvi čovjek“ Igor Juričić ali Rudar, želi li među prvih pet, mora puno bolje.

 

NEK SE ZNA TKO JE GAZDA

Iako je, prema propisima HNS-a, pisanje zapisnika obvezno i na kontrolnim utakmica, na Labinštini, ali i u drugim krajevima Istre, među klubovima je uvriježeno pravilo da se ta obveza ignorira.

 

Znajući to, ali i činjenicu da u Zelenicama danas ipak gostuje prvoligaški klub, kod tajnika Rudara Daria Milevoja smo jutros naručili spiskove momčadi sa brojevima na dresovima. No, petnaest minuta prije početka susreta Milevoj nas je obavijestio kako nije u mogućnosti isti napisati jer u njegovom uredu zasjeda Izvršni odbor.

 

Zahvaljujući susretljivošću riječkog stručnog stožera nekako smo uspjeli popisati gostujući sastav dok nam je brojeve na dresovima domaćih nogometaša izdiktirao oružar Hasan Velagić, uživjevši se u ulogu glasnogovornika kojeg su, usput rečeno, novi čelnici Rudara, još na izbornoj Skupštini, obećali imenovati u „roku odmah“.

 

No, ne samo da to još nisu učinili već su svojim današnjim ponašanjem, spriječivši tajnika Milevoja da radio ono što je normalno i obvezujuće, još jednom zorno pokazali da su oni iznad svih, pa i iznad onih zbog kojih novinari dolaze na utakmice, iznad cjelokupne sportske javnosti, a samim tim i iznad navijača Rudara.

 

MILEVOJ IPAK NAPISAO ZAPISNIK

Potpuno svjestan ovog propusta tajnik Dario Mileovoj je, pred sami kraj susreta, kad su ga svi novinari, zahvaljujući detektivskim metodama i uobičajenoj „copy-paste na koljenu“, već imali, ipak napisao zapisnik pokušavši tako, kako pravi profesionalac i čovjek kojemu „sportska kultura“ ophođenja, za razliku od njegovih pretpostavljenih, nije strana barem donekle ublažiti nelagodu prouzročenu arogancijom i bahatošću umišljenog „trusta mozgova“ iz Zelenica.

 

Nije teško predvidjeti da će potonji, kad pročitaju ovaj osvrt, ustvrditi kako je sastanak Izvršnog odbora bio od „životne važnosti“ pa je zbog toga i obvezujuća protokolarna obveza, poput sastavljanja zapisnika, stavljena u drugi plan.

 

Zbog toga će biti posebno zanimljivo sačekati službeno priopćenje sa istog na osnovi kojeg će se moći najbolje zaključili da li su Sinožić i društvo u tajnikovu uredu kratili vrijeme do utakmice ili su doista raspravljali o važnim temama. S obzirom na započetu praksu neće biti veliko iznenađenje ako ono ovaj put izostane. Čisto da se još jednom svima dade do znanja tko je „gazda“.

 

KONTROLNA NOGOMETNA UTAKMICA

NK RUDAR-NK RIJEKA 1:5 (1:2)

MJESTO: Labin IGRALIŠTE: Stadion Zelenice GLEDATELJA: 200 TEREN: travnat-odličan VRIJEME: oblačno-sparno

GLAVNI SUDAC: Robert ILIĆ (Potpićan) POMOĆNICI: Damir ČERLJENKO (Labin) i Zehro OSMIĆ (Labin) DELEGAT: Robi FONOVIĆ (Labin)

NK RUDAR (Labin): Vozila. Mionić, Munjas, Jajčević, Knapić, Fable,  Hoxha, Stepčić, Mehić, Krielj i Cuclić  JOŠ SU IGRALI: Hodžić, Fabeta, Ružić, Ristić, Subašić i Čerljenko. TRENER: Valdi ŠUMBERAC

NK RIJEKA (Rijeka): Raspol, Grujević, N.Datković, Simanović, Tadejević, Jović, Pilčić, Stepčić, Bijelić, Mance i I.Datković. JOŠ SU IGRALI: Ditte, Delgadillo, Matovina i Qutieres. TRENER: Stjepan OSTOJIĆ

STRIJELCI: 1:0 Cuclić (21.), 1:1 Mance (38.), 1:2 N.Datković, 1:3 Delgadill (59.), Matovina (74.), 1:5 Qutieres (86.)

IGRAČ UTAKMICE: Marin GRUJEVIĆ (Rijeka)

 

PRVO POLUVRIJEME

Počelo je prvom, kasnije se pokazalo i jedinom, osmišljenom akcijom i stopostotnom prigodom domaće momčadi. Igrala se treće minuta, Antonio Stepčić je primio loptu na dvadeset pet metara, po sredini, od  Raspora, učinio s njom dva-tri koraka naprijed i idealnom je paralelom ubacio na desnu stranu gostujućeg kaznenog prostora. Tu je prihvatio Cuculić, otišao s njom malo udesno te s dvanaest metara naciljao u bliži kut, no na njegovu žalost loše za samo par centimetara.

 

U trinaestoj uzvraća na drugoj strani Valentino Stepčić no njegov udarac iz slobodnjaka sa nekih trideset metara odlazi tik preko Voziline vratnice. U petnaestoj Osmić maše nepostojeće zaleđe i zaustavlja Škrielja u opasnom naletu, a u dvadeset prvoj trese se Rasporova mreža.

 

Vozila je sa vrha svog šesnaesterca degažirao dugu loptu koja je pala na nekih dvadesetak metara od gostujućeg gola. Datković nespretno intervenira, lopta ga preskače i dolazi do Cuclića koji se ni kriv ni dužan našao „oči u oči“ sa Rasporom te mu rutinski pogodio lijevi donji kut.

 

Tad gosti vidno prebacuju u „višu brzinu“. U dvadeset trećoj šutira Pilčić s ruba šesnaesterca, malo iskosa s desne strane, a lopta odlazi tik pored suprotne vratnice nemoćnog Vozile.

 

Već u narednoj „poteže“ Mehić sa nekih trideset metara, Raspor krajnjim naporom odbija loptu na nekih sedam-osma metara od gol linije, no tamo ona iznenađuje nekoncentriranog Cuclića pa I.Datković otklanja opasnost od svog gola.

 

U dvadeset sedmoj prijeti Bijelić sa šesnaest metara iskosa s lijeve strane ali i njegov udarac okončava pored vratnice. Sedam minuta prije odmora Riječani su okrunili svoj presing i punu inicijativu. Valentino Stepčić je na dosta dvojben način, možda čak i prekršajem, na sredini terena uzeo jednu loptu Hoxhi i povukao je do pred gol Labinjana.

 

Uslijedila je odlična kratka paralela na dvanaest metara na koju natrčava Mance, Vozila leti zrakom i „ulazi u šut“, no lopta se od njega odbija i kreće prema praznoj mreži, a Munjas kasni djelić sekunde da je izbije s gol linije.

 

U četrdeset drugoj ponovno je na sceni Valentino Stepčić. Ovaj put je ubacio iz kornera s lijeve strane, a N.Datković nadvisio sve i glavom, s nekih sedam-osam metara, pogodio nebranjeni dio Voziline mreže te tako svoju momčad na predah ipak odveo s minimalnom ali potpuno zasluženom prednošću.

 

DRUGO POLUVRIJEME

U nastavku gosti pojačavaju ritam dok domaćim, kako utakmica odmiče, sve više nestaje svježine. Sve dvojbe oko pobjednika, ako ih je uopće i bilo, rješava Delgadillo prelijepim udarcem s ruba šesnaestica, skroz iskosa s lijeve strane, u pedeset devetoj minuti. Lopta je okončava u suprotnim rašljama domaćeg vratara koji se uzaludno ispružio koliko je dug i širok.

 

A u sedamdeset četvrtoj je već bilo 1:4. Bijelić je ubacio „u tunel“ za Matovinu, a ovaj preciznim udarcem, sa dvanaest metar, malo iskosa s lijeve strane, pogodio suprotni kut Rudarovog gola.

 

Četiri minute prije kraja najljepši gol na utakmici. Najbolji pojedinac u gostujućim redovima Grujević, po tko zna koji put, probija desni bok Labinjana i majstorski zavrće na suprotnu stranu, a Qutieres, s nekih šest-sedam metara, ljevicom iz polu-voleja naprosto „para“ Vozilinu mrežu.

 

Previous articlePuna mreža mladog Jurkote
Next articleVozila spasio Rudar, Juričić pokopao Nedešćan