Home Nogomet HNK Rijeka Rijeka ‘bez dinamita’ na Dinamo, Kopićevi momci dominirali i slavili

Rijeka ‘bez dinamita’ na Dinamo, Kopićevi momci dominirali i slavili

SHARE

Postoji izreka – „ne idi na Rusiju bez dinamita“. U HNL-u je Dinamo definitivno „Rusija“ iz ove poslovice, a Goran Tomić u Zagreb je stigao bez dinamita. Upitno je uopće ima li ova Rijeka „dinamita“, jer pitanje je koliko će napad moći „popravljati“ ono što napravi obrana.

A riječka obrana je na čelu s Velkovskim dvaput darovala Zagrepčane u prvom dijelu. Najprije je Josip Šutalo zabio glavom sam, nakon što je prije njega i Komnen Andrić ‘sam samcat’ skočio na petercu Rijeke. Prvi je udarac, nakon tog centaršuta Oršića, Labrović obranio, ali drugi nije mogao i to je 1:0.

U 42. minuti Theophile Catherine šalje jednu dugu loptu, Velkovski neobjašnjivo „pliva“ u prazno, a inače ne baš brzi Andrić uspijeva pobjeći, primiriti loptu i u padu je idealno poslati prema Mislavu Oršiću koji zabija za 2:0.

Drugo poluvrijeme donijelo je totalni mir – Dinamo više nije jurio po golove, a Rijeka davno nije bila tako bespomoćna. Pavičiću je poništen gol u smiraju susreta, opravdano, a „zicer“ je promašio Ivanušec, kada je u izglednoj situaciji loptu poslao pokraj gola.

ZAGREB – Maksimir – Gledatelja: 4194 – PRVA HNL – 21. kolo – SUDAC: Igor Pajač (Zelina)

DINAMO – RIJEKA 2:0

Strijelci: 1:0 Šutalo 22′, 2:0 Oršić 42′

Žuti kartoni: Vučkić (8′ – preoštar start), Čestić (45′ – preoštar start), Tolić (80′ – preoštar start)

DINAMO: Livaković – Theophile, Šutalo, Perić (od 53. Franjić) – Ristovski, Ivanušec, Mišić, Ademi (od 77. Bulat), Bočkaj – Oršić (od 77. Špikić), Andrić (od 66. Tolić)

Trener: Željko Kopić

RIJEKA: Labrović – Krešić, Velkovski, Čestić – Braut (od 58. Ampem), Gnezda Čerin (od 82. Abass), Selahi (od 67. Lepinjica), Vukčević, Murić (od 67. Obregon) – Vučkić (od 58. Pavičić), Drmić

Trener: Goran Tomić