SHARE

Nije Istra 1961 odigrala ništa spektakularno, ‘samo’ su bili stabilni i posloženi, a kada se to usporedi s ovom Rijekom, onda je jasno kako to nije ‘samo’. Rijeka je odigrala užasno, Istra 1961 solidno što je bilo dovoljno za trobod na Rujevici, prvi ikad!

Trener Rijeke Serse Cosmi je povikao prema kameri po dolasku i rekao: “Rijeka non e morta”, dakle poručio kako njegova momčad nije mrtva. Možda i nije, ali veći dio susreta je tako izgledala.

Rijeka i Istra 1961 odigrale su podjednako loše prvo poluvrijeme, a o igri obje momčadi govori podatak o jednom udarcu u okvir zajedno. Jednostavno, bilo je to loše, teško gledljivo.

No, Istra 1961 je povela u 62. minuti nakon jedne lijepe akcije. Krenulo je s desne strane, Hujber je sjajno u prostor ‘gurnuo’ Antu Ercega, a ovaj zaobilazi vratara Labrovića i zabija za 0:1.

Rijeka je mogla poravnati u 83. minuti, nakon ubačaja s desne strane glavom je šutirao Haris Vučkić, ali je Majkić odlično odbio taj pokušaj gostiju. Minutu kasnije Hujber jako iskosa izbija na Labrovića, ali mu ovaj ulazi u šut pa ostaje 0:1. Do kraja susreta napetost je rasla, ali pravih prigoda nije bilo.


RIJEKA – Stadion Rujevica – SUPERSPORT HNL – 15. KOLO – – GLEDATELJA: 3755 – SUDAC: Dario Bel (Osijek) POMOĆNICI: Hrvoje Radić i Anto Marić (oba Zagreb) VAR SUDAC: Zdenko Lovrić (Đakovo) DELEGAT: Miroslav Jurišić (Osijek)

RIJEKA – ISTRA 1961 0:1 (0:0)

Strijelci: 0:1 Erceg 62′

Žuti kartoni: Ampem, Selahi, Pavlović D., Hodža (Rijeka) Erceg, Hujber, Perković, Boultam (Istra 1961)

RIJEKA: Labrović, Krešić (46. Smolčić I.), Pavlović M., Vukčević, Grgić, Prince Ampem, Hodža, Selahi (79. Đuričin), Pavlović D. (68. Vrančić), Vučkić, Frigan (68. Obregon)

Trener: Serse Cosmi

ISTRA 1961: Majkić, Hujber (86. Marin), Perković, Marešić, Galilea, Caseres, Mlinar (80. Lauš), Petrusenko, Boultam (90. Rovis), Kadušić, Erceg (90. Bakrar)

Trener: Gonzalo Garcia