SHARE

Stigli smo i do druge smjene trenera u SuperSport HNL-u. Nakon što je iz Rijeke odletio Dragan Tadić, koji, ponavljamo, nije ni bio trener Rijeke, isto se dogodilo Samiru Toplaku, koji je smijenjen nakon utakmice Gorice i Istre 1961.

Puljani su imali tijekom goričkih 90 minuta dva heroja. Jedan je Lovro Majkić, koji je sve, ali apsolutno sve što je išlo tijekom prvoga dijela u okvir pulskoga gola bravurozono obranio, a drugi je Ante Erceg koji je za dvadesetak minuta koliko je proboravio na terenu, postigao dva vrijedna pogotka i Puljani su nakon dugo vremena upisali gostujuću pobjedu.

Ta ih je pobjeda konačno odmaknula od samoga dna HNL-a, no udaljenost od najugroženijih u ovoj neizvjesnoj sezoni je jako mala. Slijedi Lokomotiva i prigoda za još veći bijeg.

Rijeka se riješila jednog “trenera”. Nakon njega riješio se Mišković i sportskog direktora Palikuće, a ovoga će tjedna jednosmjernu kartu dobiti i Fausto Budicin. Od četiri tvorca ovog briljantnog “uspjeha” Rijeke, Mišković će konačno ostati sam. Možda mu je i vrijeme da se spusti u svlačionicu i pokuša dočarati prvotimcima svojega kluba nogometno znanje, te se sam kao trener upustiti u spašavanje Rijeke od ispadanja iz HNL-a.

Vremena Uga Maranze, Vjekoslava Miletića i Matjaža Keka su prošlost, pa se Rijeka nalazi tamo gdje nije očekivala, ali više od “fenjera” nije ni zaslužila. Varaždin je oslabljen neigranjem gotovo čitavog zadnjeg reda samo uzeo ponuđeno. Ono što Rijeka ove godine nudi. Sebe na pladnju.

Dinamo je neokrznut prošao neugodno gostovanje na Šubićevcu. Čanadi ne mora biti nezadovoljan igrom Šibenika. Može biti nezadovoljan samo rezultatom, jer je objektivno, njegova momčad bila potpuno “al pari” sa aktualnim hrvatskim prvakom. No, individualna kvaliteta Dinama ponovno je došla do izražaja, a kada ne ide, upravo se individualnom kvalitetom riješavaju stvari.

Slaven Belupo je najučinkovitiji gost ove sezone. Za uspjeh momčadi iz Koprivnice zaslužni su naravno igrači Belupa, no Zoran Zekić još jednom potvrđuje da je čovjek za visoke dometa. Slaven Belupo je sastavljen od ne potpunih nogometnih anonimaca, no Zekić je na svjetla pozornice uvrstio i mnoge mlade klince iz redova koprivničkog prvoligaša te zauzeo poziciju broj dva. Koliko god nevjerojatno izgledala navedena činjenica, to je ipak realnost.

Hajduk je ove sezone odigrao dvije dobre utakmice. Ali baš dobre utakmice. Onu prvu protiv Guimaraesa riješio je u svoju korist, a ovu drugu sinoć, protiv Osijeka, nije. “Bili” su izdominirali momčad Nenada Bjelice u drugom dijelu sinoć, vratili se u igru pogotkom Marka Livaje, dvaput im je opravdano VAR poništio pogotke, pa su na kraju ostali kratkih rukava.

Igra ne zabrinjava, to nikako. No, rezultat još jednom nije u skladu sa Hajdukovom igrom. Do sada je bilo potpuno drukčije. Do sada su rezultati bili zadovoljavajući uz ne pretjerano sjajnu igru. Sada je to ipak malo bolje i vrijedno nade da bi se mogao “zakuhati” HNL, obzirom da Europa više ne stanuje na Poljudu.