SHARE

Pred nama je četvrto kolo SuperSport HNL-a koje realno ne donosi nikakav značajan derbi. No, zasigurno momčadi na koje pretjerano i ne računate mogu ovoga vikenda ponešto i ušićariti kod svojih favoriziranih suparnika.

Trećega kartona još uvijek nema nitko tako da niti jedna momčad iz tog razloga ne dočekuje predstojeće kolo osakaćena. Napomenimo i to kako je HNS odgodio susret Gorice i Hajduka radi nastupa Splićana u euro natjecanju.

Varaždin je prošlo kolo, ali i kolo prije toga u Puli pokazao jako puno. Susret protiv Istre 1961 zasluženo je okončao trobodom, a susret protiv Hajduka nezasluženo porazom. Sada mu u goste dolazi aktualni prvak i lider iz Maksimira. Puno toga ovisiti će o tome za koji će se sastav odlučiti Ante Čačić nakon gostovanja u Razgradu, no za koji god da se i odluči Dinamo je svakako favorit u ovom susretu.

Varaždinci se naravno neće miriti sa tom činjenicom, no neovisno o tome kako će susret vjerojatno otići na stranu zagrebačkih, plavih Varaždin može biti zadovoljan sa tri osvojena boda nakon četiri odigrane utakmice. Oni pravi ispiti, ispiti sa podjednakim suparnicima ionako tek slijede.

Pobjedom u Varaždinu i remijem kod Osijeka, momčad iz Koprivnice ušla je u sezonu na obećavajući način. Da, između ta dva susreta doživjeli su i potop od Dinama, no zbog tog poraza vjerojatno ni ne žale previše. Vjerojatno im je više žao činjenice što su u potpunosti preplivali Osijek poput plitkog potoka, a nisu uzeli trobod.

No, mjesta za plakanje nema. U goste stiže osokoljeni Šibenik koji je protiv Lokomotive pokazao da u toj momčadi postoji određena doza kvalitete te da bi im shodno tome ova sezona mogla biti mirna. Za mir trebati će nešto ugrabiti i kod Slavena, a momčad sa Šubićevca predvođena Dujom Čopom nije “autsajder” u tom susretu.

Lokomotiva je na samo tri boda. Kažemo samo, jer je ta momčad do sada možda pokazala i najviše od aktualnih HNL-ovaca. Imali su vodstvo protiv Dinama od 0:2 i izgubili susret. Gubili su od Osijeka 0:1 i osvojili trobod, a u Šibeniku su pokazali identično dobru igru kao u dva navedena susreta, no ostali su kratkih rukava.

U Kranjčevićevu stiže Rijeka. Rijeka koja trenutno ne izgleda ponajbolje, ako uklonimo prvo poluvrijeme protiv Gorice. Rijeka nije dominirala ni u Šibeniku, još je manje išta pokazala protiv Djurgardena, a u drugom poluvremenu protiv Gorice spašavala je živu glavu. I da, po prvi put u posljednjih 6-7 godina, Rijeka na put u Kranjčevićevu ne putuje u statusu favorita. To je valjda svima jasno.