Home HRVATSKA I SVIJET HT Prva HNL Rijeka remizirala s četvrtom momčadi češke lige

Rijeka remizirala s četvrtom momčadi češke lige

SHARE

Nogometaši Rijeke remizirali su protiv češkog prvoligaša Slovačko (1:1) u posljednjoj pripremnoj utakmici u Umagu odigranoj na terenima Stella Maris.

Nakon utakmice bijeli su krenuli put Rijeke, te će završnicu priprema pred nastavak sezone odraditi na Rujevici. Slovačko je kvalitetnije otvorilo utakmicu, već u drugoj minuti Labrović je morao intervenirati, ali prije toga sudac Čalić je pokazao prekršaj na Krešiću.

U šestoj minuti Slovačko je povelo. Brza akcija je krenula s lijeve strane i nakon prebrojavanja u dobroj poziciji na 18 metara našao se Havlik koji je pogodio – 0:1.

Slovačko je dobru priliku imalo i u 18. minuti, slobodan udarac na 18 metara. Udarac Havlika završio je u živom zidu, pokušaj Šinka nakon odbijanca otišao je pored gola.

Rijeka je prvi put opasnije prijetila u 18. minuti, dva opasna ubačaja Murića nisu dali rezultata.

U 24. minuti Selahi je presjekao loptu, sjurio se po desnoj strani i ubacio. Lopta je prošla kro kazneni prostor, Vukčević ju je uspio vratiti, ali udarac Drmića koji se na kraju odbio od Vučkića završio je u rukama vratara Slovačkog.

Rijeka je najbolju priliku u prvom dijeku imala u 37. minuti. Vučkić je gurnuo u prostor za Pavičića koji je izbio sam, ali udarac je otišao pored gola.

Na drugoj strani Slovačko je već u 38. minuti moglo do drugog gola. Nova lijepa akcija češke momčadi i udarac Reinberka koji je od bloka završio u korneru.

Nakon ubačaja Šimko je lijepo pucao iz voleja, vratnica je spasila bijele. Do kraja prvog dijela valja izdvojiti i udarac Čestića glavom kojega je blokirala obrana Slovačkog.

Rijeka je bolje krenula u drugi dio, u 54. minuti Lepinjica je lijepo iznio loptu i proigrao Brauta na desnoj strani, ali ubačaj je zapeo u bloku.

Ipak, nakon kornera i novog ubačaja Murića, Drmić je majstorski poentirao glavom – 1:1. Već u idućem napadu, nakon novog ubačaja, uslijedila je gužva pred golom Slovačkog, ali ovoga puta lopta nije završila u mreži.

Rijeka je kroz drugo poluvrijeme bila bolja momčad, Slovačko nije uspijevalo zaprijetiti. U 66. minuti Bušnja je sjajno proigrao Abassa, ali pokušaj ubačaja/udarca prošao je pored gola.

Do kraja utakmice valja istaknuti i 87. minutu, te udarac Obregona koji je otišao pored vratnice. Rijeka je igrala u sastavu: Labrović, Velkovski, Čestić, Krešić, Braut, Pavičić (46. Lepinjica), Selahi, Vukčević, Vučkić, Murić, Drmić.

Od 67. minute su igrali: Labrović, Čestić (81. Dujmović), Galović, Krešić (81. Merkulov), Bušnja, Lepinjica, Liber, Ampem, Vuk, Abass, Obregon