SHARE

Istra 1961 je ponovno odigrala solidnu utakmicu, ali ih je današnji poraz, u kombinaciji s pobjedom Lokomotive protiv Varaždina vratio tamo gdje možda mislima nisu bili u proteklih tjedan-dva, a to je grčevita borba za ostanak.

Utakmica je započela odličnom prigodom Japanca Hare kojem udarac u korner odbija Nevistić, a od 19. minuti Rijeka je povela. Robert Murić je primio jednu loptu na rubu od šesnaesterca i precizno pogodio za 0:1.

U 36. već je 0:2. Lijepa akcija Riječana, Murić je sada asistent, a strijelac Sandro Kulenović, koji je pogodio s nekoliko metara. Uslijedila je žučna rasprava igrača, jer su Riječani nastavili prethodno s igrom, iako je Slavko Blagojević pao na sredini terena.

Uslijedio je period bolje igre Rijeke u kojoj je Lučić upisao dvije obrane, da bi u 44. minuti Blagojević centrirao, a Einar Galilea glavom zabio za smanjenje gostujuće prednosti.

U veoma siromašnom drugom poluvremenu možemo spomenuti tek jednu prigodu Hare koji je zaobišao vratara i pucao u vanjski dio mreže, ali je sudac označio nedozvoljenu poziciju. Također, na samom kraju je Domagoj Pavičić u kontri “tri na jedan” promašio prazna vrata u posljednjim trenucima utakmica.


PULA – Stadion Aldo Drosina – PRVA HNL – 30. KOLO
SUDAC: Dario Bel (Osijek) POMOĆNI SUCI: Nikola Kečkiš (Virovitica) i Goran Loparac (Slavojevci)

ISTRA 1961 – RIJEKA 1:2 (1:2)

Strijelci: 0:1 Murić 19′, 0:2 Kulenović 36′, 1:2 Galilea 44′

Žuti karton: Gnezda Čerin (Rijeka)

ISTRA 1961: Lučić, Hujber (79. Sergi), Hara, Špoljarić (68. Bande), Rafa Navarro, Ivančić (79. Šipoš), Tomašević (86. Lončar), Šutalo, Joao Silva, Blagojević

Trener: Danijel Jumić

RIJEKA: Nevistić, Galović, Murić (88. Escoval), Gnezda Čerin (83. Mudražija), Menalo (83. Štefulj), Andrijašević, Tomečak, Capan, Smolčić, Lončar, Kulenović (75. Pavičić)

Trener: Goran Tomić


PRVA HNL
[jsMatchDayStat season_id=”57284″ matchday_id =”5528″ photo=”0″ teamname=”1″ venue=”0″ layout=”0″]
[jsStandings id =”57284″ columns =”played_chk;win_chk;lost_chk;draw_chk;point_chk;goalscore_chk;goalconc_chk;curform_chk” display_name =”1″]