Home Rukomet Ostalo Rk Rovinj novi je član 1. HRL Jug

Rk Rovinj novi je član 1. HRL Jug

SHARE

Upravni odbor i Skupština Hrvatskog rukometnog saveza prošli tjedan donijeli su odluku o novom sustavu natjecanja. Tako će Paket24 Premijer liga od sljedeće sezone imati 16 članova. U natjecanje se od početka uključuju PPD Zagreb i Nexe, a novi članovi Paket24 Premijer lige uz njih su: RK Rudar (Rude) i RK Moslavina (Kutina) iz 1. HRL Sjever koji su osvojili pro i drugo mjesto ove sezone. RK Trogir (Trogir) i RK Karlovac (Karlovac) koji su bili prvi i drugi u 1. HRL Jug također postaju novi članovi najvišeg stupnja natjecanja u nas.

Kako bi 1. HRL Sjever i Jug i dalje imale isti broj klubova u natjecanju kao i prethodne sezone, neophodno je njihovo popunjavanje. Upravni odbor je stoga, 19. lipnja na svojoj sjednici donio odluku da se održe kvalifikacijski turniri za popunu tih liga.

Kako iz 2. HRL Jug nije bilo zainteresiranih za nastup u 1. HRL Jug, a iz zapadne 2. HRL prijavili su se RK Gospić i RK Rovinj, Upravni odbor HRS-a promovirao ih je u nove članove 1. Hrvatske rukometne lige Jug.