Home Rukomet Ostalo RK Rudar Adria Oil osvojio turnir u Senju

RK Rudar Adria Oil osvojio turnir u Senju

SHARE

U subotu 25. rujna u Senju je održan 16. Memorijalni rukometni turnir Robert Barbić – Beli na kojem su uz domaćina RK Senj sudjelovali još RK Mornar Crikvenica, RK Gospić i labinska momčad, RK Rudar Adria Oil.

Prvi polufinalni par bili su RK Mornar Crikvenica i RK Rudar Adria Oil. Utakmica se igrala s početkom u 14:00 sati. Kovari su u utakmicu krenuli odlično, koncentrirano i bez većih grešaka kako u fazi obrane tako i u napadu, i već u prvom poluvremenu pitanje pobjednika bilo je riješeno, rezultat 25:7 za RK Rudar Adria Oil.

U drugom poluvremenu malo bolje izdanje RK Mornara Crikvenice, za razliku od prvog poluvremena u kojem su postigli samo 7 pogodaka, u drugom zabijaju 20 međutim nedovoljno da stignu veliki zaostatak iz prvog poluvremena. Kovari s druge strane zabijaju 10 pogodaka i konačni rezultat 35:27 za RK Rudar Adria Oil i plasman u finale.

U redovima Kovara najefikasniji je bio mladi Niko Franković sa osam golova, dok su ga pratili Derossi i Ratkajec sa po sedam. U strijelce su se još upisali Vozila, Kostić i Lukšić s po tri, Jelušić je dodao dva, a Lazar i Ugrin dodali su jedan.

Drugi polufinalni par bili su domaćin RK Senj i RK Gospić. Pobjedu je odnio domaćin rezultatom 26:21 što je značilo da će se utakmica za 1. mjesto igrati između RK Rudar Adria Oil i RK Senj, dok će poraženi RK Gospić i RK Mornar Crikvenica igrati za 3. mjesto.

U drugoj utakmici, za 1. mjesto na turniru, RK Rudar Adria Oil ponovno ulazi u utakmicu čuvajući prednost na svojoj strani. Domaćin RK Senj je u dva navrata uspio izjednačiti rezultat međutim ništa više od toga u prvom poluvremenu. Rezultat na poluvremenu 14:10 za RK Rudar Adria Oil.

U drugom poluvremenu domaćin je tek pred kraj poluvremena uspio se približiti na 1 gol razlike i time ugroziti vodstvo Kovara, međutim Labinjani ne dozvoljavaju preokret i prednost ostaje na strani RK Rudar Adria Oil za konačni rezultat 26:23.

Ponovno najefikasniji u redovima Rudara mladi Niko Franković koji je ovoga puta postigao deset pogodaka, a na listu strijelaca upisali su se još Jelušić i Derossi sa 4, Lazar sa 3, Ratkajec i Vozila sa 2 i Ugrin s 1 pogotkom.

Treba napomenuti kako su kovari turnir odradili bez Dukića, Ajanovića i Štucina, te su gotovo cijelu utakmicu finala igrali bez Ratkajeca koji se u petoj minuti ozlijedio.

Osim osvojenog prvog mjesta, RK Rudar Adria Oil uzeo je još jednu nagradu, onu za najboljeg igrača turnira. Sa ukupno 18 golova u dvije utakmice za najboljeg igrača proglašen je mladi Niko Franković koji je u subotu bio nerješiva enigma za naše protivnike.