Home Rukomet Prva HRL Jug RK Rudar Adria Oil prvenstvo otvara s Zadrom

RK Rudar Adria Oil prvenstvo otvara s Zadrom

SHARE
Foto: Rk Rudar Labin

U utorak 13. srpnja u prostorijama Hrvatskog rukometnog saveza održano je izvlačenje natjecateljskih brojeva za sezonu 2021/2022 za sve klubove sudionike Hrvatskih rukometnih liga u seniorskim natjecanjima za žene i muškarce.

Rudar će prvenstvo otvoriti s Zadrom 1954 na domaćem terenu, a potom odlaze u Split gdje ih dočekuje RK Balić – Metličić. Prvo kolo na rasporedu je 2./3. listopada 2021.

Novost u sustavu natjecanja 1. HRL Jug/Sjever jest činjenica da će i drugoplasirani klubovi imati mogućnost plasirati se u viši rang, što do sada nije bio slučaj.

Trogir i HRK Karlovac ostvarili plasman u viši rang, 2 mjesta u 1. HRL Jug popuniti će se klubovima iz 2. HRL. Budući da niži rangovi nisu igrali, odnosno prvenstvo je bilo prekinuto već u samom startu, nije se moglo odrediti koji klubovi će ostvariti plasman u viši rang na osnovu finalnog plasmana, tako da je HRS donio odluku kako će se 2 mjesta u 1. HRL Jug popuniti igranjem dodatnih kvalifikacija. U početku zainteresirani su bili RK Arena-Pula, RK Gospić, RK Rovinj i RK Veruda, međutim odustajanjem pulskih klubova, plasman u viši rang ostvarili su RK Gospić i RK Rovinj.