SHARE

Vrući srpanjski dani rukometne klubove mogu „uspavati“, jer kreću nešto kasnije, tek u listopadu. No, to nije slučaj s RK Rudar Adria Oil, što nam je i potvrdio agilni predsjednik Patrik Franković koji nam je otkrio poneke pojedinosti ovog prijelaznog roka.

Prije svega, krenimo od toga da je Niko Franković potpisao za PPD Zagreb te da će narednu sezonu provesti u premijerligašu Gorici, a on se trenutno nalazi na završnim pripremama s kadetskom reprezentacijom za nadolazeće EP do 18 godina koje se od četvrtog do 14. kolovoza održava u Crnoj Gori.

Osim njega, iz kluba je otišao i Bruno Ugrin koji karijeru nastavlja u Češkoj, a uprava računa na sve ostale igrače, iako bi nekolicini poslovne obaveze mogle sprječavati ozbiljniji angažman u trenažnom procesu. Što se tiče dolazaka, još nema potpisa, ali je usmeno dogovoreno s dvojicom sigurnih pojačanja.

Naime, dogovoren je dolazak u Labin  Luke Matačića iz RK Đakova, mladog potentnog igrača koji igra na poziciji lijevog/srednjeg vanjskog. Također, iz Crne Gore stiže i iskusni ljevoruki internacionalac Vuksan Zmajević koji je kvalitetan i na poziciji desnog vanjskog i na desnom krilu, a klub je u pregovorima i  s njegovim bratom Matijom, kadetskim reprezentativcem Crne Gore koji igra na pozicijski lijevog vanjskog, ali o tome će se više znati krajem tjedna. Traju pregovori s još jednim igračem iz riječke regije, ali zasad se još ne otkrivaju detalji.

Prijelazni rok je tek započeo, pregovaraju s nekoliko igrača te se nadaju Labinjani pojačanjima na još nekim pozicijama. Podsjetimo, prvo kolo je na rasporedu prvog listopada protiv Hrvatskog Dragovoljca, a pripreme bi trebale krenuti u drugoj polovici kolovoza.