Home ISTRA Nogomet Rudar i Novigrad ne dolaze na Skupštinu NSŽI-a

Rudar i Novigrad ne dolaze na Skupštinu NSŽI-a

Zvonimir Hodak, direktor NK Novigrad

Kako sada stvari stoje od očekivane „bure“ na Izvještajnoj skupštini NSŽI, neće biti ništa. Naime, saznali smo, a i provjerili, u četvrtak 05. travnja u pazinskom Lovcu, za sad, neće biti predstavnika labinskog Rudara i Novigrada. Iz izjave predsjednika Rudara Remze Zalihića teško dokučiti motive zbog kojih Labinjani neće imati svog predstavnika.

„Ne želim obrazlagati odluku, barem u naredna tri-četiri mjeseca, poslije toga – možda“, tajnovit je prvi čovjek Rudara, ali u isto vrijeme i znakovit jer je njegov nedolazak očito plod određenog revolta. Zbog čega i prema kome teško je, barem u ovom trenutku, dokučiti.

Nešto rječitiji bio je direktor jedinog istarskog drugoligaša Zvonimir Hodak: „Nemam namjeru sebe svjesno dovoditi u neugodnosti. Ići na tendenciozno vođene sjednice, gdje se selektivno daje riječ samo svojim istomišljenicima i prema osobnim simpatijama, a pojedincima se čak dopušta da samoinicijativno uzimaju riječ i na krajnje neciviliziran način vrijeđaju neistomišljenike. Kućni odgoj mi ne dopušta spuštanje na njihov nivo i korištenje vokabulara koji više priliči kočijašima nego ozbiljnim ljudima i predstavnicima uvaženih klubova“.

Ovaj potez iz Zelenica i s Laca, u najmanju je ruku, još jedna poruka prvom čovjeku saveza s Marsovog polja, da nije predsjednik svih istarskih klubova. Hoće li se, i koliko, ostalih istarskih klubova, odvažiti i slijediti Novigrađane i Labinjane, pokazati će se u četvrtak navečer.

Ne treba očekivati čuda, nedolazak Rudara i Novigrada sigurno neće ugroziti Žikovićev kvorum jer on ima dovoljno interesno zainteresiranih koji će ga i dalje održati u, očito, vrlo ugodnoj fotelji.