Home Nogomet Ostalo Rudarova djeca kreću 25. svibnja, treneri se odrekli naknada do početka nove...

Rudarova djeca kreću 25. svibnja, treneri se odrekli naknada do početka nove sezone, do 01.08 nema članarina, nakon toga smanjene!

SHARE

Sinoć je u prostorijama Sportske zajednice Grada Labina održan drugi u nizu preliminarnih sastanaka trenera omladinskog pogona NK Rudar. Najvažniji zaključak s tog sastanka je odluka da se s treninzima krene 25. svibnja, odnosno od narednog tjedna. Takav zaključak je donesen nakon usklađivanja s epidemiološkim preporukama.

„Najprije bi želio svim građanima Labinštine i Kriznom stožeru Grada Labina kao i Istarske županije čestitati na odlično odrađenom poslu u vrijeme COVID 19 krize, te se iskreno nadam da je ovo teško razdoblje iza nas. Trenerska križaljka kao i broj selekcija biti će poznat nakon 01. srpnja“, rekao je Mauricio Kožljan, dopredsjednik kluba zadužen za omladinski pogon.

Također, novost je i da u skladu s ekonomskim stanjem društva, članarina za mlade nogometaše u narednoj 2020/2021 sezoni bude 100 kuna za kategorije U9, U10 i U11 te 150 kuna za ostale kategorije zaključno s kadetima. Veliko smanjenje prihoda automatski znači nove okolnosti u radu kluba, a članarina će služiti isključivo za sufinanciranje stručnih kadrova.

Treneri omladinskog pogona odlučili su, kako bi se solidarizirali s roditeljima i pokazali humanost, kako će do 12. srpnja, kada je planirana kraća pauza zbog nove sezone, raditi bez naknade, a samim time neće se plaćati ni članarina za taj period.

„Nakon situacije koja nas je zatekla prezentirao sam trenerima moj plan rada i financija za sljedeću sezonu, a oni su, nakon sedam dana u kojima su mogli prezentirati i predvoditi alternativni, isti podržali i nastavljamo raditi s uvjerenjem da ćemo iz svega ovoga izaći jači. Moram se zahvaliti trenerima na razumijevanju i tome što su pokazali da je Rudar iznad svih nas, pogotovo prijedlogom i odlukom da do 12. srpnja rade bez naknade. Još jednom se pokazalo da se radi o kakvoj se skupini karakternih ljudi radi“, poručio je Kožljan.

Na kraju, treneri su iskazali stav da su suglasni s eventualnom suradnjom s Iskrom, ukoliko za to budu postojali uvjeti, prije svega brojčanost djece, a da će detalje te suradnje dogovoriti uprave klubova.