Home Premijer HMRL Liga za prvaka Rukometašice Umaga povijesnu sezonu zaključile pobjedom

Rukometašice Umaga povijesnu sezonu zaključile pobjedom

SHARE

Danas je u Umagu odigrano, posljednje, 26. kolo 1. HRL za žene u kojoj su rukometašice Umaga zauzele povijesno treće mjesto. Protivnik je bila Virovitica, posljednja ekipa prvenstva, a Umažanke su bez većih problema osvojile dva boda.

Nakon što je u osmoj minuti susreta Virovitica imala prednost od 2:3 počele su domaće rukometašice “igrati”, pa je vrlo brzo, serijom pogodaka, na semaforu stajalo 6:4. Potom, u periodu od 18. do 30. minute gošće ne postižu pogodak dok su rukometašice Umaga postigle šest, pa je tako u 29. minuti rezultat 12:5.

Nakon predaha, iz minute u minutu rasla je prednost Umaga, a ekipa trenera Marosa prvi put +10 (20:10) ima u 41. minuti kada je pogodila Jajčević. Nakon toga iskusno su prednost održavale domaće rukometašice, a klupa Umaga, kao i u nekoliko prijašnjih kola dala je priliku mladim rukometašicama. Ovog puta, uz već standarde Kernjus i Nushi, u strijelce se upisala Medica i to s čak tri pogotka.

Umag je odigrao povijesnu sezonu, završio na trećem mjestu u sezoni gdje je upisao samo četiri poraza, a uz konačnu poziciju na tablici jedan od najboljih trenutaka u sezoni bila je pobjeda protiv Lokomotive u Umagu. Rukometašice Umaga poražene su dvaput od Podravke, jednom od Lokomotive te jednom od Dugog Sela.

Sljedeće godine u Umagu igrat će se Europska Liga. Spomenimo kako je Umag već igrao europska natjecanja, a sljedeće sezone, uz malo sreće u ždrijebu, Umag bi mogao ostvariti nove europske pobjede.


UMAG – SD Stella Maris – 1. HRL Jug – 26. KOLO
SUCI: Luka Šipoš (Trnovec Bartolovečki) i Marko Zeko (Šenkovec)

UMAG – 1234 VIROVITICA 31:19 (12:6)

UMAG: Gaborov, Plahinek 5, Kernjus 2, Miočinović 5, Pavković 4, Blašković, Nushi 1, Bunić 5, Pavić, Lisjak, Sinčić, Kremer, Barišić, Černeka, Medica 2.

Sedmerci: 4/5, Isključenja: 2 minute (Plahinek 2)

Trener: Bruno Maros

1234 VIROVITICA: Pratljačić 3, Strusa 4, Dujmović 2, Crnoja, Medved A., Medved M. 3, Majkovčan, Koprek 1, Tumpić, Oršulić 2, Mioč – Cabadaj 4.

Sedmerci: 1/1, Isključenja: 8 minuta (Oršulić 6, Strusa 2)

Trener: Darko Grdić


PRVA HŽRL – 26. KOLO

[jsMatchDayStat matchday_id =”5646″]

PRVA HŽRL – LJESTVICA

[jsStandings id =”58409″ columns =”played_chk;win_chk;lost_chk;draw_chk;point_chk;goalscore_chk;goalconc_chk;curform_chk” display_name =”1″]