Home Rukomet Ostalo RUKOMETNA NEDJELJA: Poraz Umažana, Buježima istarski derbi

RUKOMETNA NEDJELJA: Poraz Umažana, Buježima istarski derbi

Rukometna nedjelja donijela je za istarske klubove samo dva susreta. Umažani su u sklopu petog kola Prve HRL Jug gostovali kod akademije Balić Metličić, a u sklopu nižeg ranga, Druge HMRL Zapad, Buje ’53 ugostile su Verudu.

Umažani su poraženi 28:24 u gostima kod Splićana u susretu u kojem su bili ‘u minusu’ cijeli tok utakmice, a predvodio ih je i ovog puta Urh Jakob Poberaj sa osam golova. Četiri je dodao Dino Horozović. Umag je sada ostao na sedmoj poziciji Prve HRL Jug sa četiri boda, a u narednom kolu na svom parketu dočekuju vodeći Karlovac.

U istarskom derbiju Druge HMRL Zapad Buja ’53 i Verude domaćin se odvojio tek nakon dvadesetak minuta, a na predah se otišlo sa 16:10 i bilo je jasno kako će teško Verudeži ostati neporaženi. Na kraju 27:23 za Buježe.

Njih je predvodio šesterostruki strijelac Nicholas Modrušan dok je Luka Radunović dodao pet golova. Kod gostiju iznad ostalih trojka – Marko Kelecija i Petar Grbac sa po šest pogodaka dok je organizator igre Matija Božić dodao pet.

Nakon pet kola, Buje 53 su treće na ljestvici s osam bodova i samo jednim porazom, dok je Veruda sedma s pobjedom, remijem i tri poraza, dakle s tri boda. Jedina su to dva predstavnika Istre u ovoj ligi, a naredno kolo im donosi zahtjevne protivnike. Buježi idu u goste kod Zameta II, a Veruda ugošćuje Trsat.

Previous articleU susjednoj županiji ‘lete’ trenerske ‘glave’, istarski nogometni čelnici još uvijek pohvalno mirni
Next articleČetvrti uzastopni poraz Stoje, ali i odlična utakmica Marina Đuguma