Home Rukomet Prva HRL Jug RUKOMETNA SUBOTA | Fantastičan dan za gotovo sve istarske članove Prve HRL...

RUKOMETNA SUBOTA | Fantastičan dan za gotovo sve istarske članove Prve HRL Jug!

Sve je krenulo u Umagu. Tamo je gostovao Hrvatski Dragovoljac, a Umažani su bili u nešto slabijoj formi. U pomalo izmijenjenom sastavu „osvanuo“ je nekadašnji predvodnik Umaga u Premijer HMRL, Teo Stapar i čini se, donio sreću.

Na poluvremenu je bilo 13:8, a onda u nastavku otvara golom baš Stapar. Sredinom drugog dijela su se gosti uspjeli približiti, najviše na 21:19 u 52. minuti, ali onda domaći dižu „u brzinu više“ i na kraju je zasluženih 25:20. Sjajan je bio Dino Horozović, s čak devet pogodaka, a Filip Kozina je dodao pet.

Veliko i značajno slavlje u Puli. Arena je dočekala akademiju Balić-Metličić i jako su im trebali novi bodovi. Na poluvremenu je bilo 11:17 i činilo se kako će bodovi put Splita. No, sredinom nastavka kreće furiozna igra domaćih na krilima sjajne obrane i u 55. minuti Brečević zabija za 24:21 – ‘nazad’ više nije išlo. Na kraju zaslužena pobjeda Arene 26:23. Lovro Jaman zabio je sedam, a Saša Petrović i Renato Ćurić po šest golova.

Zlata vrijednu pobjedu ostvarili su rukometaši Rudar Adria Oila u istarskom derbiju protiv Rovinja. Naime, susret su dočekali kao posljednja momčad lige, a Rovinju na trećem mjestu bodovi i ne trebaju previše.

Labinjani su se postavili dominantno i vodili tijekom cijele utakmice, a najviše 20:13 u 42. minuti, sve do konačnih 27:24. Kovare je predvodio fantastični vratar Liridonu Zena (20 obrana) te Alexandar Lazar sa osam golova, dok je kod gostiju bolji od ostalih bio Sandi Đukanović s pet pogodaka, ali samo jedan iz igre, a četiri su postigli Amir Bašić i Samir Begzić.

PRVA HRL JUG – NAKON 8. KOLA

Previous articleHermes Analitika produbila krizu Stoje
Next articleOdbojkašice Velog Vrha dobro namučile jednu od najboljih ekipa u ligi