SHARE

Istarski rukometni klubovi su jučer odigrali svoje utakmice, barem dio njih. Premijer HMRL pauzira zbog okupljanja reprezentacije, a u Prvoj HRL Jug jučer su igrali dva predstavnika s našeg poluotoka, s polovičnom uspješnošću.

Buzećani su glatko poraženi kod Metkovaca, bilo je na poluvremenu 16:11, a na kraju 34:23. Za Buzet je najefikasniji bio Raul Valković s 11 pogodaka, dok je Ivan Kisiček dodao šest, ali treba reći da su gosti u Dalmaciju stigli podosta oslabljeni.

Sjajnom igrom kolektiva, RK Rovinj je slavio protiv rukometne akademije Balić-Metličić. Nakon prvih 30 minuta bilo je 13:7, a onda je u nastavku prednost Rovinježa narasla do čak 22:11, da bi susret završio 25:15. Pohvaliti treba vratare Diega Modrušana i Antonio Marasa. Pet je golova zabio Amir Bašić, a po četiri su dodali Alessio Benussi, Samir Begzić, Luka Lukšić i Elian Djerdj.

Labudice su, nakon poraza od rezervistica Lokomotive, pobijedile Ivanić. Do poluvremena su stvorile prednost od 14:11, a onda do kraja mirno privele utakmicu kraju – 27:22. Čak četiri igračice zabile su po pet golova – Ivana Vrkić, Doris Belušić, Natali Zahtila i Matea Peršić dok je Leona Šumberac dodala četiri. Vrlo dobre su bile i vratarice Lea Zupičić i Andrea Pavić.