Home Nogomet Treća ŽNL Istra JESENSKI PRVACI 3. ŽNL JUG – NK MARČANA: S jesenskim naslovom u...

JESENSKI PRVACI 3. ŽNL JUG – NK MARČANA: S jesenskim naslovom u sljedećih 75 godina postojanja

SHARE

Već negdje sredinom kolovoza kada smo radili izvješće sa obljetnice 75. godina NK Marčana bilo je jasno kako će momci Gorana Kostića ove jeseni imati glavnu riječ. Klub je to koji je u svoje tri četvrtine stoljeća zabilježio mnoge uspjehe, ali i prošao raznorazne golgote. Jedna od najvećih i najtežih bila je, uz jednogodišnje spajanje sa Pomorcem iz Krnice, i ova koju su doživjeli ovoga proljeća. Bili su Marčanci na konopcima, primili su nekoliko teških udaraca i u proljeće 2021., no iznad svega, izdigli su se i krenuli u novu priču.

Priču koja je završila osvajanjem jesenskog naslova prvaka Treće ŽNL – jug, sa realnim izgledima da se uspješna “štorija” nastavi i na proljeće.

Dolaskom novog trenera, koji je svoj privatni život posvetio Klubu u prethodnom periodu, te dolasci nekolicine igrača koji su se pokazali kao velika pojačanja, a tu u prvome redu mislimo na tri ponajbolja strijelca ove jeseni, Josipa Vazgeča, Ariana Agaja i Luku Topića, Marčana je krenula uzbrdo.

Od devet odgiranih utakmica, dva su susreta Marčanci završili remijem. Onaj sa Rašom na svom travnjaku te kod Cementa u Viškovići. No, susret koji ih je obilježio i pokazao karakter ove jeseni bio je onaj kojega su odigrali u Vodnjanu 17. listopada kada su za suparnika imali momčad Peroja. Protiv izravnog konkurenta nakon pola sata “crveni” su bili u zaostatku od dva gola, no sve su to stigli i na kraju preokrenuli pogotkom Ariana Agaja deset minuta prije kraja susreta.

Proljeće koje ih očekuje neće biti nimalo ni jednostavno ni lako. Naime, prvi pratitelj, momčad Peroja, ima jedan odgođeni susret, onaj kod Cementa u Viškovići, pa u slučaju pobjede Perojaca, Marčani ostaju četiri boda viška pred proljetnih devet utakmica. “Stručnjaci” bi rekli, i to bi moglo biti dovoljno, a sa njima se i mi slažemo.

Bilo kako bilo, Marčanci su svakako i nadalje glavni favorit za osvajanje titule naslova prvaka i ulazak u viši rang natejcanja. Ako u tom rangu uspiju organizirati i svoju nogometnu školu, odnosno ukoliko uspiju Školu nogometa Mandalenu, koja je aktivna u njihovoj Općini, priključiti sebi, što bi bila i logična posljedica, marčanski bi uzlet mogao biti i trajniji.

Za Klub koji je devedesetih godina prošloga stoljeća nastupao i u Trećoj HNL – zapad, bio bi to idealan početak njihovih novih 75. godina

Za jesenske prvaka ove su jeseni nastupali: vratari David Pletikos i Tomislav Trgetarić, te igrači u polju Arian Agaj (6 pogodaka), Antonio Šterpin, Filip Čalić (2 pogotka), Matija Radolović (1 pogodak), Roko Dragešić (6 pogodaka), Danijel Pavić (1 pogodak), Darko Fujs (1 pogodak), Josip Vazgeč (6 pogodaka), Josip Radolović, Luka Topić (5 pogodaka), Matija Pinezić (2 pogotka), Bojan Stanimirović, Erik Radolović, Bruno Dir, Goran Macuka, Semin Draginović (1 pogodak) i Toni Cerri.

A neka ostane i zabilježeno kako “crveni” ove jeseni nisu zaslužili niti jedan jedini karton boje njihovih dresova!

Sretno im dalje!